1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İHH’dan 10 Milyon TL Nakdi Yardım ile 100 Bin Yardım Kolisi Desteği
İHH’dan 10 Milyon TL Nakdi Yardım ile 100 Bin Yardım Kolisi Desteği

İHH’dan 10 Milyon TL Nakdi Yardım ile 100 Bin Yardım Kolisi Desteği

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım: İşsiz kaldığı tespit edilen ve gündelikçi çalıştığı için geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 10 milyon TL nakdi yardım, 100 bin aileye kumanya paketiyle çalışmalarımızı başlattık.

28 Mart 2020 Cumartesi 01:28A+A-

İnsani Yardım Kuruluşu (İHH) koronavirüsle mücadelede 10 milyon TL'lik yardım paketi dağıtacaklarını açıkladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH) koronavirüsle mücadele kapsamında Twitter hesabından "dayanışma" çağrısında bulundu.

Vakfın, sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar şu şekilde:

Nakdi yardım ve yardım kolisi desteği

"Şu an tüm gücümüzle Türkiye için çalışıyoruz!

İşsiz kaldığı tespit edilen ve gündelikçi çalıştığı için geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 10 milyon TL nakdi yardım, 100 bin aileye kumanya paketiyle çalışmalarımızı başlattık.

İçişleri Bakanlığı'nın oluşturduğu Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla ulaştıracağımız 10 milyon TL'lik mali yardımla birlikte 100 bin ailemiz için de hızlıca hazırladığımız kumanya paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladık.

100'ü aşkın ülke ve bölgede çalışma yapmayı planladığımız Ramazan yardımlarımızı; Yemen, Arakan kampları ve Suriye gibi kriz bölgeleri hariç ülkemizdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kullanmayı kararlaştırdık.

Çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerini tespit edin

Biz İHH olarak, elimizden gelen sorumluluğu üstlenmeye gayret edeceğiz. Sizler de Rabbimizin buyruğu üzerine önce bu durumdaki yakın akrabalarımıza, komşularımıza ve çevremizdekilere az çok demeden infak ederek, millet olarak ortak bir dayanışma ortaya koyabilirsiniz."

İHH, yine sosyal medya hesabından İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın dayanışma çağrısı yaptığı ve vakfın çalışmalarına ilişkin bilgi verdiği bir videoyu yayınladı.

 

HABERE YORUM KAT