1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH’da Ramazan Hazırlığı Başladı
İHH’da Ramazan Hazırlığı Başladı

İHH’da Ramazan Hazırlığı Başladı

‘Birlikte Dünya Değişir’ sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, Razaman ayı içerisinde dünyada 61 ülke ve bölgede Türkiye’de ise 60 şehirde Ramazan çalışmaları gerçekleştirecek.

28 Haziran 2010 Pazartesi 11:33A+A-

Kurulduğu tarihten itibaren her Ramazan ayı içerisinde dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahibi insanların yüzlerini güldüren İHH İnsani Yardım Vakfı bu ramazanda da iyiliği dünyaya hakim kılmayı amaçlıyor. Yaklaşık 20 yıldır her Ramazan iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, yetimlerin de yüzlerini güldürerek, ihtiyaç sahibi aileleri sevindiriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı bu Ramazan ayında da ''Birlikte Dünya Değişir'' sloganı ile çalışmalarını gerçekleştirecek. Bangladeş'ten Vietnam'a, Küba'dan Moğolistan'a dünyada 61 ülke ve bölgede gıda dağıtımları yapacak olan İHH ekipleri Türkiye'de de 60 şehirde gıda dağıtımı gerçekleştirecek. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açıklanan bir paket kumanya bedeli ise 60 TL. Hayırseverler 60 TL'lik bir yardım paketi ile ihtiyaç sahibi bir ailenin yüzünü güldürebilecekler. Ayrıca gezici aşevi ile de 25 farklı ilde iftar programları gerçekleştirilecek. Bu gezici aşevi ile düzenlenecek iftar programlarına katkıda bulunmak isteyen hayırseverler isterlerse bir ilde düzenlenen organizasyonun tamamını üstlenebilecek isterlerse de bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilecekler. Gezici aşevinde bir kişilik iftar bedeli ise 5 TL.

YETİMLER VE ÖĞRENCİLER UNUTULMADI   

Ramazan ayı içerisinde İHH tarafından sürekli desteklenen yetimler dışında farklı bölgelerdeki yetimlere yönelik gıda, bayramlık, eğitim ve yetimhane desteği de sağlanacak. Yine isteyen hayırseverler 70 TL karşılığında bir yetimin bayramlık elbise ihtiyacını karşılayarak, bayramda yetimin yüzünü güldürebilir. Ayrıca yurt içi ve yurtdışında eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere de Ramazan ayı içerisinde kırtasiye yardımı yapılacak. Zekat, sadaka ve fitre bağışları da İHH aracılığıyla savaş, işgal ve doğal afet bölgelerinde ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilecek. 

HABERE YORUM KAT