1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH TIR’ları Suriye Kürdistanına Doğru Yola Çıktı
İHH TIR’ları Suriye Kürdistanına Doğru Yola Çıktı

İHH TIR’ları Suriye Kürdistanına Doğru Yola Çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Suriye Kürdistanı'nın farklı yerlerinde dağıtılacak olan yardımların yüklü olduğu TIR’lar Diyarbakır’dan yola çıktı.

03 Temmuz 2014 Perşembe 16:08A+A-

İHH’dan Suriye Kürdistanı'na 100 tır yardım. İHH, Suriye’de yaşanan savaştan dolayı olumsuz etkilenen insanlara dağıtılmak üzere yardım gönderildi.

KALABALIK BİR HEYET UĞURLADI

Yardımların yola çıkarılması sırasında basın toplantısı düzenlendi. Yarın Suriye Kürdistan'ında olması planlanan yardım TIR’larını İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, DTK'dan Hüseyin Durmaz, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler, Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vakfın gönülleri ve dağıtımda yer alacak olan gözlemci heyeti uğurladı.

Programda, DTK temsilcisi Hüseyin Durmaz ile Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler birer teşekkür konuşması yaptılar.

EMPERYALİST SALDIRLAR KÜRT-TÜRK İTTİFAKIYLA KIRILACAK

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi belediye garajında düzenlenen programda konuşan İHH Genel Başkanı Yıldırım, Suriye’de yaşanan insani trajediye dikkat çekerek Kürtlerin de çok acılar çektiğini söyledi. İslam coğrafyasında yaşanan sorunlarda, saldırılarda buralarda yaşayan, farklı dinden insanların bile bu coğrafyada yaşamanın bedellini ağır ödediğini kaydeden Yıldırım, emperyalist sadırıların, Kürt ve Türk ittifakıyla Allah’ın izniyle kırılacağını belirtti.

Suriye genelinde 10 milyon insanın yerlerinden olduğunu belirten Yıldırım, “Kanton bölgesinde bulunan bu insanların etnik kökenlerine baktığımız zaman yoğunluk Kürtler olmak üzere özellikle Kürt bölgesindeki insanların Araplar’a Türkmenler’e göstermiş olduğu misafirperverlik görülüyor. Yarın itibariyle 27 TIR’ımızı kapılardan içeri girecek. Farklı odalardan temsilciler gözlemciler kalacak.” ifadelerini kullandı. Yıldırım, kanton bölgelerine yardımlarının yaygın olarak devam edeceğini belirterek, 100 TIR’lık bir yardım göndereceklerini kaydetti. 

R4BIA SELAMIYLA UĞURLAMA!

Konuşmaların ardından TIR’lardaki yardım kolileri basına gösterildi. Ardından TIR’lar Diyarbakır’dan R4BIA selamıyla yola çıktı.

3909439095390963909739098

 

HABERE YORUM KAT