1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İHH Heyeti Bugün Gazze’ye Hareket Ediyor
İHH Heyeti Bugün Gazze’ye Hareket Ediyor

İHH Heyeti Bugün Gazze’ye Hareket Ediyor

İHH ve Uluslararası Doktorlar Birliği tarafından oluşturulan ilk acil yardım ekibi bugün Gazze’ye gidiyor.

19 Kasım 2012 Pazartesi 11:02A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID Uluslararası Doktorlar Birliği tarafından oluşturulan ilk acil yardım ekibi bugün Gazze’ye gidiyor. Heyet, Mısır üzerinden Gazze’ye giriş yapacak. İHH Gazze yardım çalışmaları için ilk etapta 1 Milyon TL’lik bütçe oluşturdu.

 İsrail’in gerçekleştirdiği Gazze saldırılarında 6. güne girildi. Yapılan saldırılarda şu ana kadar 22’si çocuk olmak üzere 92 Filistinli şehid olurken yüzlerce kişi yaralandı. Gazze’de özellikle ilaç ve tıbbi malzeme noktasında büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Hastaneler tam kapasite ile çalışırken, doktorlar ihtiyaçları gidermede büyük zorluk yaşıyorlar.

Gazze’de saldırılar devam ederken İHH İnsani Yardım Vakfı 10 kişilik bir heyet ile bugün Gazze’ye doğru hareket ediyor. Heyet içerisinde İHH Acil Yardım ekibinden 6 kişi, AID Uluslar arası Doktorlar Birliği’nde ise 4 doktor bulunuyor. Mısır üzerinden Gazze’ye girecek olan ekip, ilk etapta Gazze’den gelen talepler noktasında yanlarına ilaç ve tıbbi malzeme alacak.  

Gazze’ye girecek olan heyet, Gazze’de bulunan İHH Bürosu çalışanları ile birlikte hareket edecek. Gazze İHH bürosu devamlı bir şekilde bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgeye gidecek olan İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel, "Gazze'de şu anda en acil ihtiyaç ilaç ve tıbbi malzemedir. İHH olarak biz tıbbi malzemelerin yanı sıra gıda yardımları da yapacağız. Kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

GAZZE İÇİN 1 MİLYON TL’LİK BÜTÇE

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze için ilk etapta 1 milyon TL'lik bir yardım bütçesi hazırladı. Bütçenin büyük kısmı ilaç tıbbi malzeme ve acil yardım malzemelerinden oluşacak. Ayrıca bölgede gıda yardımı çalışmaları da gerçekleştirilecek.

 

HABERE YORUM KAT