1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İHH Ekipleri Elazığ ve Malatya’ya Doğru Yola Çıktı
İHH Ekipleri Elazığ ve Malatya’ya Doğru Yola Çıktı

İHH Ekipleri Elazığ ve Malatya’ya Doğru Yola Çıktı

244 kişiden oluşan İHH Arama Kurtarma ekibi, AFAD koordinesinde Elazığ ve Malatya’daki çalışmalara dahil olmak üzere İstanbul ve Bursa dahil toplamda 23 ilden yola çıktı.

25 Ocak 2020 Cumartesi 02:32A+A-

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremin ardından ilk etapta 244 kişiden oluşan İHH Arama Kurtarma ekibi, AFAD koordinesinde Elazığ ve Malatya’daki çalışmalara dahil olmak üzere İstanbul ve Bursa dahil toplamda 23 ilden yola çıktı. Bölgeye aynı zamanda acil yardım malzemeleri sevk ediliyor. 

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti. Deprem; Adana, Hatay, Osmaniye, Tunceli, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Samsun, Tokat, Çorum, Mardin, Kayseri ile Suriye'nin kuzeyinde de hissedildi. 

İHH İnsani Yardım Vakfı da deprem haberini alır almaz genel merkez binasında kriz masası oluşturdu. Elazığ’a yakın illerden İHH Arama Kurtarma ekipleri harekete geçirildi. Kriz masasında yapılan ilk koordinasyonun ardından İHH ekipleri Elazığ’a doğru İstanbul’dan ve bölge illerinden yola çıktı. İHH ekipleri, bölgede önce arama kurtarma faaliyetlerine katılacaklar ardından da acil yardım malzemelerinin mağdur vatandaşlarımıza sevkini koordine edecekler. Genç İHH ve İHH Kadın Kolları da bölgelerdeki kadın ve çocuklara psikososyal destek vermek üzere yola çıktı. 

“Acil yardımlarımız yolda”

Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek açıklamalarına başlayan İHH Arama Kurtarma Birimi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Işık, haberi alır almaz kriz masası oluşturduklarını söyledi. Yakup Işık, depremin ardından Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Bingöl, Hatay, Kayseri, Sivas, Kahramanmaraş, Bayburt ve diğer illerden İHH Arama Kurtarma ekiplerinin bölgeye hareket ettiğini ifade etti. Işık, “Lojistik depolarımızdan ilk etapta 200 çadır, içerisinde gıda, bebek bezi, bebek maması, çadır ve battaniye bulunan 4 TIR acil yardım ve depremzedelere sıcak yemek çıkarmak üzere 2 adet gezici aşevimizi Elazığ’a ve Malatya’ya doğru yola çıkardık. Gezici aşevlerimiz günlük 20 bin kişiye hizmet verecek. Çevre iller de acil yardım malzemeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Halihazırda tüm ekiplerimiz Elazığ ve Malatya için seferber olmuş durumda” dedi. AFAD koordinasyonunda bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılacaklarını hatırlatan Işık, deprem bölgesinde acil olarak çadır, battaniye, soba ve yakacak ihtiyacı bulunduğunu açıkladı. 

Kriz bitene dek

İHH ekipleri, kriz sona erene dek bölge halkına yardımlarını sürdürecek. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum