1. HABERLER

  2. HABER

  3. İHH e.V’ye Karşı Nazi Siyonist İttifakı
İHH e.V’ye Karşı Nazi Siyonist İttifakı

İHH e.V’ye Karşı Nazi Siyonist İttifakı

Sözde medeniyetin, insanlığın beşiği sayılan Avrupa’nın göbeğindeki Almanya’nın, terör devleti İsrail’in baskıları üzerine, Gazze’deki insanlara insanî yardım ulaştırmayı amaçlayan İHH e.V’yi HAMAS ile işbirliği yaptığı iddiasıyla yasaklaması, Avrupa’da i

15 Temmuz 2010 Perşembe 03:08A+A-

Siyonist İsrail devletinin talepleri doğrultusunda Almanya'daki Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu İHH e.V.'yi "terör örgütleriyle ilişkili olmak" suçlamasıyla yasaklayan Alman İçişleri Bakanlığı gerekçesi sorulunca, "devlet sırrı" diyerek cevaplamaktan kaçındı. Yıllardır Türkiye'ye AB'ye uyum kriterleri gerekçesiyle "şeffaflık" telkinlerinde bulunan Almanya'nın bu tavrı, "Ele verir talkını, kendi yutar salkımı" değerlendirmesine sebeb oldu.

Alman Federal Meclisi (Deutscher Bundestag) tutanaklarına göre Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck, 16 Haziran'da İHH e.V.'nin "terör örgütleri ile ilişkili kuruluş" kategorisine alınması ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Beck soru önergesinde, dünyada başka hangi devlet ve kuruluşların Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu İHH e.V.'yi terörist örgütlerle ilişkili kuruluş listesine aldığını sordu. Beck önergesinde ayrıca, "Hükümet ve ilgili birimler, İHH e.V. ve üyelerinin Hamas gibi terörist veya İslâmcı organizasyonlarla bağlantılı olduğuna dair şimdi ve geçmişte ne gibi bulgulara ulaşmıştır?" diye sordu.

"DEVLET ÇIKARLARI SÖZ KONUSU, AÇIKLAYAMAYIZ"

Volker Beck'in sorusuna cevap veren İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder, "İHH e.V.'yi bu şekilde ilişkilendiren başka bir ülke ya da kuruluşun olduğuna dair elimizde bir bilgi yok" dedi. Schröder, İHH e.V. hakkında ileri sürülen iddia ile ilgili soruya verilecek cevabın Alman istihbaratının aleyhine olacak yönlerinin olduğunu iddia ederek, "Bu bilgiler doğası gereği açıklanması uygun olmayacak bilgilerdir. İstihbarat birimlerinin, Anayasa'dan kaynaklanan Almanya'nın güvenliğini sağlamak görevi vardır. İstenen bilgiler, istihbarat birimlerinin çalışmaları ve yöntemleri hakkında ifşaata neden olacaktır" diye cevapladı. Açıklamanın istihbarat birimlerinin çalışmalarını tehlikeye atacağını iddia eden Schröder, belirttiği sebepler sebebiyle istenen bilgilerin Almanya'nın çıkarlarını tehdit edecek "devlet sırrı" kapsamında olduğunu iddia ederek, pazartesi günü yasaklanan ve önceki gün de büroları basılan İHH e.V. ile ilgili istihbarat birimlerinin ne gibi bilgilere ulaştığı konusunda bilgi vermedi.

Almanlara göre BM de terörist

"HAMAS'a yardım ediyor" gerekçesiyle Uluslararası Yardım Kuruluşu IHH e.V'nin faaliyetlerini Almanya'da yasaklayan Alman İçişleri Bakanlığı'nın mantığına göre, Gazze'de bulunan BM ve Avrupa Birliği fonundan yararlanan tüm yardım kuruluşları ve Avrupalı milletvekili ve bakanlar da terörist. Zira, Birleşmiş Milletler dahil Gazze'de faaliyet gösteren tüm yardım kuruluşları Gazze'nin tek siyasi otoritesi olan HAMAS'la işbirliği yapmak zorunda.

Almanya'da faaliyet gösteren insan hakları ve yardım kuruluşu Uluslararası İnsanı Yardım Kuruluşu IHH e.V'nin tüm faaliyetlerini yasaklayan Almanya'nın ortaya koyduğu gerekçelere göre, Gazze'de HAMAS Hükümeti'yle işbirliği yapmak zorunda olan BM'nin de yasaklanması gerekiyor.

YARDIM KURULUŞLARI HAMAS'LA İŞBİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDA

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, IHH e.V'nin Hamas için bağış topladığı gerekçesiyle bu kuruluşun faaliyetlerinin yasaklandığını belirtmişti, ancak Gazze'ye yardım götüren BM dahil tüm yardım kuruluşları HAMAS Hükümeti ile işbirliği yapmak zorunda. Gazze'deki tek siyasi otorite olan HAMAS Hükümeti, BM dahil tüm yardım kuruluşlarının nerede konuşlanacağı ve nasıl yardım yapacağını belirliyor. Bu yüzden Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNWRA) da, HAMAS Hükümeti ile işbirliği yapmak zorunda. Aksi taktirde UNWRA'nın faaliyetleri yasaklanabilir.

BM DE HAMAS'TAN İZİN ALMAK ZORUNDA

UNWRA gibi IHH da Gazze halkına yardım yapabilmek için HAMAS Hükümeti'nden izin almak zorunda. Gazze'nin güvenliğinden sorumlu olan HAMAS, şimdiye kadar Gazzelilere yardım yapmak isteyen tüm yardım kuruluşlarına izin verdi. Alman İçişleri Bakanı Maiziere'nin "IHH e.V HAMAS'la işbirliği yaptığı için yasaklandı" sözlerinin asıl gerekçe olmadığı, İsrail'in Avrupa ülkelerine yaptığı baskıdan ileri geldiği belirtiliyor. Maiziere'nin bu gerekçesi dikkate alındığı takdirde Gazze'de BM adına faaliyet gösteren UNWRA ve Avrupa Birliği'nden fonlanan diğer tüm yardım kuruluşlarının da yasaklanması gerekiyor.

İSRAİL BASTIRDI, ALMANYA YASAKLADI

İsrail, Mavi Marmara baskınından sonra kendisine yönelik artan uluslararası tepki ve kınamalara karşı, İHH'yı "El Kaide ve HAMAS'la bağlantılı" şeklinde göstermeye çalışmış, ancak bu propagandaya kimse inanmamıştı. İsrailli liderler, bunun üzerine Avrupa'daki lobileri aracılığıyla Avrupalı Hükümetlere baskı yaparak, İHH'nın HAMAS'a yardım yaptığını, HAMAS'ın da Avrupa Birliği tarafından 'terörist' bir grup olarak tanındığını belirterek, İHH'nın bu yüzden yasaklanması gerektiğini belirtmişti. İsrail'in bu çabalarının ilki Almanya'da meyvesini verdi ve Alman İçişleri Bakanlığı, İHH yetkililerinin evlerine düzenlediği baskınla bilgisayarlarına el koydu ve vakfın faaliyetlerini yasakladı. Avrupa Birliği, HAMAS'ı 'terörist' grup olarak görmesine rağmen, Avrupalı milletvekilleri ve bakanlar da sık sık Gazze'ye giderek HAMAS'lı yetkililerle görüşüyor.

AVRUPALI MÜSLÜMANLAR ALMANYA'YI DAVA EDECEK

Öte yandan, Almanya'da haksız bir şekilde faaliyetlerine son verilen IHH e.V'ye Avrupalı Müslümanlar destek verdi. Almanya'nın bu kararının hiçbir hukuki temele dayanmadığını bildiren bir grup avukatın, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıması bekleniyor.

İHH: Utanması gereken Almanya

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere tarafından yasaklanan "Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı"nın (İHH) eski Başkanı Mustafa Yoldaş, yaptıklarından utanmadıklarını, aksine gurur duyduklarını belirterek, utanması gereken kişinin Almanya İçişleri Bakanı olması gerektiğini söyledi. Yoldaş, dün Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, İHH'nın haksız yere kapatıldığını ifade ederek, yasak kararıyla kendilerinin değil, 80 ülkede kendilerinden yardım bekleyen insanların cezalandırıldığını kaydetti. Bir El Kaide üyesi gibi evinden silahlı sivil polisler tarafından alınarak götürülmesinin kendisini çok rencide ettiğini ve yasak kararının Almanya'nın dünyadaki imajını zedelediğini ifade eden Yoldaş, "Yaptıklarımızdan utanmıyoruz, yardımlarımızla gurur duyuyoruz. Utanması gereken Almanya İçişleri Bakanıdır" diye konuştu.

Adil ve insancıl olmadığını, hukuka aykırı olduğunu belirttiği yasak kararına karşı öfkeli olduklarını ve karar karşı hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden Yoldaş, Bakan Maiziere'nin bu kararıyla Avrupa çapında yalnız kaldığını, İHH'nın Danimarka, Avusturya, Belçika ve Hollanda'daki derneklerinin faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

MEHMET NEDİM ASLAN / VAKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum