1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İHH Amasya'da 150 Aileye Kumanya Yardımında Bulundu
İHH Amasya'da 150 Aileye Kumanya Yardımında Bulundu

İHH Amasya'da 150 Aileye Kumanya Yardımında Bulundu

​​​​​​​İHH Amasya Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Benli, Amasya’da 150 aileye kumanya yardımında bulunduklarını belirtti.

26 Şubat 2019 Salı 19:54A+A-

İHH Amasya Yardım faaliyetleri kapsamında Amasya’ da 150 yerli aileye Gıda Kumanya Paketi dağıtımı gerçekleştirdi. Amasya İHH  Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Benli yardım çalışmalarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi.

amasya-20190226-02.jpg

GERÇEK ZENGİNLİK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UMUT OLABİLMEKTİR

Amasya İHH Derneği olarak İlimizde tespit ettiğimiz yardıma muhtaç ailelerimize 150 adet gıda kumanyası dağıtımını gerçekleştirdik çok şükür. Gerek ilimizde gerekse de ülkemiz dışındaki ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmayı, yaşanan haksızlıklara ve zulümlere karşı olmayı, mazlumun yanında olmayı Müslümanlığımızın bize yüklediği büyük sorumluluklardan olduğuna inanıyoruz. Bu şuurla İHH olarak çok farklı alanlarda yardım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Küreselleşen dünyada manevi değerlerin ayaklar altına alındığına şahit oluyoruz. Her şeyin değerini maddiyat üzerinden aldığı bir dünyada biz diyoruz ki:” Gerçek zenginlik ihtiyaç sahibine umut olabilmektir.”

İHTİYAÇ SAHİPLERİ ARASINDA AYIRIM YAPMIYORUZ

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğimiz gibi ülkemiz dışındaki muhtaç kardeşlerimize de yardım ulaştırmaya, ümmet arasında gönül köprüleri kurmaya çalışıyoruz. Filistinli Muhammed bizim kardeşimiz olduğu gibi Amasyalı Ayşe de bizim kardeşimiz. Hepimiz Allah’ın kullarıyız ve Adem’in çocuklarıyız.

İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır ve Allah’ın izniyle de çalışmaya devam edecektir.

amasya-20190226-01.jpg

SİZ GÖRÜRSENİZ ONLAR DA GÖRECEK

“Siz Görürseniz Onlar da Görecek” sloganıyla Vakfımızın 2007 yılında Afrika’da başlattığı Katarakt Ameliyatları Projesi kapsamında hayırseverlerin yardım ve destekleriyle 11 yılda 112 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirilmiş ve 2019 yılında da bağış gelmesi durumunda Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Mali, Sudan, Uganda ve Etiyopya’da 15 bin ameliyat gerçekleştirmek hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT