1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’deki Saldırı Hakkında Soruşturma Açıldı
İdlib’deki Saldırı Hakkında Soruşturma Açıldı

İdlib’deki Saldırı Hakkında Soruşturma Açıldı

Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Suriye’nin İdlib kentinde çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği okul saldırısına yönelik soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

28 Ekim 2016 Cuma 20:29A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, İdlib’in Haas köyünde bir okula Esed güçlerince düzenlendiği belirtilen hava saldırısından dolayı dehşete düşüldüğü belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, açıklamada, saldırada en az 25 sivilin hayatını kaybettiği ve bunların çoğunluğunu da okul çağındaki çocukların oluşturduğu ifade edilerek, Suriye’deki tüm taraflara uluslararası hukuk kurallarına uyma çağrısı yapıldı.

Okula yönelik saldırının sorumlularının teyit edilmesi için soruşturma yürütüldüğü bilgisinin aktarıldığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dilendi.

“Savaş Suçu”

Öte yandan, Komisyon Başkanı Paulo Pinheiro, saldırının kasıtlı olduğunun tespit edilmesi hâlinde bunun bir “savaş suçu” anlamına geleceğini söyledi.

BM Küresel Eğitim Özel Temsilcisi Gordon Brown, İdlib’de çarşamba günü okula yapılan saldırıyı “savaş suçu” olarak nitelendirmiş ve “Rusya, ilk kez saldırıya ilişkin soruşturma başlatılmasını kabul ettiğine göre BM Güvenlik Konseyi, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Suriye’de yaşananlarla ilgili soruşturma açmasını talep etmeli.” demişti.

(Tıklayın: İdlib’de Okulu Hedef Alan Esed Rejimi Çocukları Katletti!)

HABERE YORUM KAT