1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'de siviller, ramazana depremlerin yol açtığı zorlukların gölgesinde giriyor
İdlib'de siviller, ramazana depremlerin yol açtığı zorlukların gölgesinde giriyor

İdlib'de siviller, ramazana depremlerin yol açtığı zorlukların gölgesinde giriyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de yaşayan siviller, ramazan ayına maddi imkansızlıkların ve 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı zorlukların gölgesinde evlerinden uzakta girecek.

22 Mart 2023 Çarşamba 14:46A+A-

İdlib'deki siviller, iç savaşın getirdiği işsizliğin sonucu olan maddi imkansızlıklar içinde ramazan ayını karşılıyor.

Milyonlarca sivilin yaşadığı bölgede, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımlar meydana geldi.

Beşşar Esed rejimi güçleri ile destekçilerinin saldırıları yüzünden yerinden edilen siviller, bir ramazana daha evlerinden uzakta, derme çatma çadırlarda girecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor.

İdlib'de yoksulluk ve işsizliğin pençesinde yaşayan aileler insani yardımlara bel bağlıyor.

"Ramazan için herhangi bir hazırlık yapamadık, her şey çok pahalandı"

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evi yıkılan Felek Alluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan için yaptığı hazırlıkların enkaz altında kaldığını söyledi.

Esed rejim güçlerinin saldırılanlarından kaçarak 4 yıl önce İdlib'in kuzeyindeki Zerdene köyüne yerleşen Alluş, "Deprem sonucu yaşadığımız bina yıkıldı. Evimde az da olsa ramazan hazırlığı yapmıştım, binanın yıkılmasıyla her şey yok oldu. Yeniden ramazan hazırlığı yapmaya maddi durumum yok." dedi.

Alluş, depremde evi yıkıldığı için bir çadırda 8 kişi yaşadıklarına işaret ederek, "Allah yardımcımız olsun. Gidenleri getirecek gücümüz yok. Ramazan için herhangi bir hazırlık yapamadık her şey çok pahalandı." şeklinde konuştu.

"Bir poşet ekmek alacak paramız yok"

Esed rejiminin 5 yıl önce Halep'in güneyindeki İyis köyüne yoğun saldırıları nedeniyle zorla yerinden edilen Hatice Ahmed, ramazan için herhangi bir hazırlık yapamadığını ve kimsenin yardımda bulunmadığını dile getirdi.

Çadırında hiçbir gıda maddesi olmadığını belirten Ahmed, "Kampta yaşayan herkes yoksul, Allah insanların yardımcısı olsun. Bir poşet ekmek alacak paramız yok. Hazırlık yapacak paramız yok. Ramazanda sebze, yoğurt ve diğer gıda ürünlerine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Saldırılar sonucu göç ederek İdlib'in kuzeyinde Nur Kampı'na yerleşen Halidiye Neyif de ramazan için alışveriş yapamadığını dile getirdi.

Esed rejiminin saldırılarında eşini kaybettiğini anlatan bir çocuk annesi Neyif, "Meyve, sebze ve kahvaltılık gibi ürünler pahalı. Çocuklara bir tabak salatayı nasıl yapacağımı bilmiyorum." dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT