1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’de “Silahlı Halk Hareketi” Kuruldu
İdlib’de “Silahlı Halk Hareketi” Kuruldu

İdlib’de “Silahlı Halk Hareketi” Kuruldu

İdlib’in doğu kırsalında Beşşar Esed rejiminin ilerleme tehlikesine karşı bölge halkının silahlı bir grup kurduğu bildirildi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 14:44A+A-

Mepa News sitesinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İdlib’in doğu kırsalındaki bölgede Beşşar Esed rejimine bağlı güçler ve İran destekli yabancı Şii milislerin bölgeye yönelik ilerleme çabalarının önüne geçebilmek için sivil halktan oluşan “gönüllü birlik” kuruldu.

“300 Kişilik Silahlı Yapılanma”

Bölgedeki kaynakların yeni kurulan silahlı grubun yöneticileriyle yaptığı görüşmede, hafif ve ağır silahlarla donatılan yaklaşık 300 kişiden oluştuğu ifade edilen grubun amacının İdlib’in doğu kırsalındaki bölgede olası rejim saldırılarını engellemek için direnişçilere destek sağlamak olduğu belirtildi.

“Tahriru’ş-Şam ile Koordineli Çalışıyoruz”

Grubun yöneticilerinden Emir Asaf’ın yaptığı açıklamalara göre, İdlib’in doğu kırsalında rejim güçleri ve yabancı Şii milisler ile çatışmaların yaşandığı bölgelere Tahriru’ş-Şam ile eşgüdüm içinde savaşçı sevkiyatı yapıldı.

Özellikle rejim güçlerinin son günlerde İdlib’in kırsalında ele geçirdiği bölgelere savaşçı sevkiyatı yapıldığını ifade eden Asaf, süreci Tahriru’ş-Şam ile koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum