1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'de kamplardaki çocuklar, sıcak yuva özlemlerini 75 metrelik mesajla aktardı
İdlib'de kamplardaki çocuklar, sıcak yuva özlemlerini 75 metrelik mesajla aktardı

İdlib'de kamplardaki çocuklar, sıcak yuva özlemlerini 75 metrelik mesajla aktardı

Etkinliğe katılan çocuklardan İylef Şeyh Yusuf, "Dünyaya Suriye'de insanların nasıl olduğunu, neler yaşadıklarını göstereceğim." dedi.

22 Eylül 2021 Çarşamba 13:46A+A-

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin aileleriyle birlikte yerlerinden ettiği çocuklar, ev özlemlerini hazırladıkları 75 metrelik mesajla dünyaya göstermek istiyor.

11. yılındaki Suriye iç savaşında Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle milyonlarca çocuk evlerinden, okullarından ve arkadaşlarından uzaklaşmak zorunda kaldı. Bu çocukların bir kısmı ülkelerini terk ederken bir kısmı da nispeten güvenli olan çadır kamplara sığındı.

Suriyeli Şafak Derneğinin organize ettiği etkinlikle, uzun yıllardır İdlib'deki çadırlarda yaşayan 300 çocuk, Esed rejiminin saldırılarını, uzak kaldıkları evlerini, arkadaşlarını ve sıcak bir yuva özlemini 75 metre kağıda çizdi.

Esed rejiminin saldırıları sonrası İdlib'in doğu kırsalından göç ederek Ezrak çadır kampına yerleşen İylef Şeyh Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejimin saldırıyla zorla yerinden edildikleri evlerine, barış ve güven içinde geri dönme özlemlerini bütün dünyaya göstermek istediklerini söyledi.

Büyüyünce gazeteci olmak istediğini belirten 12 yaşındaki Şeyh Yusuf, "Dünyaya Suriye'de insanların nasıl olduğunu, neler yaşadıklarını göstereceğim." dedi.

Etkinliğe katılanlardan 13 yaşındaki Muntehe Muhammed de Esed rejim saldırıları nedeniyle zorla yerinden edildiklerini ve en kısa zamanda evlerine dönmek istediklerini söyledi.

İki aydır etkinliğe hazırlık yaptıklarını belirten Muhammed, "Uzun rulo kağıda mesaj yazarak ve resim çizerek dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz." dedi.

 

HABERE YORUM KAT