1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. İdlib’de Her Gün En Az Bir Çocuk Hayatını Kaybediyor
İdlib’de Her Gün En Az Bir Çocuk Hayatını Kaybediyor

İdlib’de Her Gün En Az Bir Çocuk Hayatını Kaybediyor

İngiltere merkezli Çocukları Koruyun Vakfı’nın (Save the Children) raporuna göre, İdlib’deki saldırılardan dolayı her gün ortalama bir çocuk yaşamını yitiriyor.

14 Ocak 2020 Salı 11:29A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Esed rejimi, Rusya ve İran’ın yoğun saldırılar yaptığı İdlib’de başta çocuklar olmak üzere siviller çok ağır bedeller ödüyor. Çocukları Koruyun Vakfı (Save the Children), 2019 yılında İdlib’de her gün ortalama bir çocuğun hedef alındığını belirtti.

Raporda, 2020’nin ilk haftasında İdlib’de 9 çocuğun rejim güçlerince öldürüldüğü bildirdi.

Sadece Aralık ayında Esed rejimi ve destekçilerinin havadan yoğun saldırılar yaptığı İdlib’de 300 binden fazla sivil yerinden olurken yaklaşık 36 çocuk katledildi.

İdlib’de hava destekli saldırılar gerçekleştiren Esed rejimi ve Rusya, 2018’e oranla 2019’da daha fazla çocuk öldürdü. 30 Nisan ve 25 Temmuz arasında 90’dan fazla çocuk katledildi.

İdlib’de her gün sivil kayıpların arttığına dikkati çeken Çocukları Koruyun Vakfı Suriye Sorumlusu Sonia Khush, sadece kayıt altına alınan sivil kayıplardan haberdar olduklarını aktardı.

Khush, “Suriye’deki partner kuruluşlarımız her gün çocuk ölümlerinin haberini veriyorlar. Hayatını kaybeden çocukların sayısı sürekli artış gösteriyor. Çocukların öldürülmesi asla kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

Suriye’deki çocuklar sadece çatışmalardan dolayı hayatını kaybetmiyor. Olumsuz kış şartları, açlık ve ölümcül hastalıklar da çocukların hayatını kaybetmesine neden oluyor.

6706-001.jpg

6707-001.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT