1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’de Engelli ve Yetimler İçin 100 Konutun İnşasına Başlandı
İdlib’de Engelli ve Yetimler İçin 100 Konutun İnşasına Başlandı

İdlib’de Engelli ve Yetimler İçin 100 Konutun İnşasına Başlandı

Suriye’nin kuzeyinde 30-40 kilometre derinlikte güvenli bölge kurup mülteciler için kalıcı konutlar yapmayı teklif eden Türkiye, ilk adımı İdlib’de attı.

25 Eylül 2019 Çarşamba 09:48A+A-

Türkiye, Suriye’de iç savaşın bitirilmesi için ABD, Rusya ve İran başta olmak üzere pek çok ülkeyle diplomatik temasları sürdürürken insani trajedileri hafifletecek çalışmalara hız verdi. İnsani yardımların yanısıra iç savaş mağdurlarının barınma sorununu da çözecek projeler bir bir hayata geçiriliyor. Bu çerçevede zor koşullar altında çadırlarda yaşam mücadelesi veren mağdurların sorunlarını çözecek konut projesi İdlib kırsalında yükseliyor.

İLK ÖRNEĞİ 100 KONUT

Türkiye’nin bir süredir uluslararası topluma önerip destek beklediği mülteciler için güvenli şehirler oluşturulması teklifininin ilk örneği İdlib’de gerçekleşiyor. Türkiye Diyanet Vakfı ile Pakistan Beytüsselam Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında İdlib’de engelli ve yetim ailelerine yönelik 100 konut yapılıyor. Yaklaşık 6 ay sonra tamamlanması beklenen projeyle, çadır kamplarda hayatta kalma mücadelesi veren savaş mağduru aileler, babalarını kaybetmiş yetimler ve yaşlılar yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak.

Merhamet TIR’ları bölgeye aktı

Türkiye Diyanet Vakfı, bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Suriye’ye 237 milyon TL tutarında yaklaşık 2 bin TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. 30 bin 536 ton gıda, 2 milyon 372 bin adet giysi, 518 ton temizlik ürünü, 345 bin adet battaniye-yatak, 150 bin adet mutfak malzemesi, 30 bin kırtasiye gereci, 10 adet ambulans ve yaklaşık 1,5 milyon çocuk bezi ile onbinlerce oyuncak, TIR’ların taşıdığı malzemelerden başlıcası oldu. Bunların yanısıra vakfa ait lojistik merkezi ve Suriye’deki fırınlarda günlük 15 bin kişilik sıcak yemek ve 160 bin ekmek hazırlanarak savaş mağduru ailelere dağıtılıyor. Cerablus, Bab ve Azez bölgelerinde savaşta yıkılan ve tahrip olan 270 caminin tadilatını da gerçekleştiren TDV, 38 caminin onarım işlemlerine devam ediyor. (Yeni Şafak)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT