1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'de Bombardıman Altında Ramazan!
İdlib'de Bombardıman Altında Ramazan!

İdlib'de Bombardıman Altında Ramazan!

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib'de halk, Beşşar Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının yoğun bombardımanına rağmen çarşı ve pazarlara çıkarak alışveriş yapıyor.

19 Haziran 2016 Pazar 15:26A+A-

Beşşar Esed rejiminin ve Rusya jetlerinin sıklıkla çarşı ve pazarlara saldırdığı Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib'de halk, açık olan çarşı ve pazarlara giderek Ramazan Ayı için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Kent çarşılarında Ramazan Ayı’nda olması gereken meyan şerbeti, gül suyu satan esnaflar, havaların sıcak olması nedeniyle de şehrin bazı bölgelerinde buz satıyor.

Şehirde her köşe başında kurulan tezgâhlarda, hurma, pide satan çocuklar ve gençlere rastlanıyor. Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezi olan tatlılar da çarşı ve pazarlarda dükkânların vitrinini süslerken kentte iftara bir saat kala lokantalar hazırlıklarını yapmaya başlıyor.

“Esed ve Rusya Ramazan’da da Saldırıyor”

Esnaflardan Mustafa Ebu Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejimi ve Rusya saldırılarına rağmen kentteki çarşı ve pazarlarda esnafların tezgâhlarını açtığını söyledi.

Rusya ve rejimin Ramazan Ayı’nda sivil yerleşim yerlerini vurmaya devam edeceğini tahmin etmediklerini belirten Abdullah, “Mâlesef Rusya ve Esed ordusu mübarek Ramazan Ayı’nda da sivil yerleşim yerleri ile çarşı ve pazarlara saldırmaya başladı.” dedi.

“Halep’ten Sonra Dünyanın En Tehlikeli Kenti İdlib”

İdlib'in Halep'ten sonra dünyanın en tehlikeli kenti olduğunu ifade eden Ebu Abdullah, kentteki çarşı veya pazar yerlerinin her an bir hava saldırısına maruz kalabileceğini dile getirdi.

Ebu Abdullah “Ne rejimin ne de Rusya’nın müslümanlara ve Ramazan Ayı’na saygısı var. Ramazan Ayı’nda insanların başına bomba yağdıranlardan saygı beklemek de biraz anlamsız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT