1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İddianamelerle Yıpratılan Yargı Sağlıklı Bir Yol İzleyebilir mi?
İddianamelerle Yıpratılan Yargı Sağlıklı Bir Yol İzleyebilir mi?

İddianamelerle Yıpratılan Yargı Sağlıklı Bir Yol İzleyebilir mi?

Kenan Alpay, Gezi Parkı meselelerinden dolayı tutukluluğu devam ettirilen sanıkların beraat alması üzerine ortaya çıkan tartışmaları değerlendirirken, yargının sağlıklı kararlar almasının öneminden bahsediyor.

21 Şubat 2020 Cuma 14:42A+A-

Kenan Alpay'ın yazısı:

Gezi Parkı Olayları’nın nasıl büyük bir fitne ürettiğine, kara-propaganda seferberliği eşliğinde sokaklara dökülen kitlelere yüklenen aşırı dozdaki nefret duygusunun nasıl da yıkıcı ve parçalayıcı bir kaosa dönüştüğüne hep birlikte şahitlik ettik. Örgütlenen söylem ve eylem biçiminin ülkenin siyasal ve ekonomik yapısını olduğu kadar psikolojik dengesini de sarstığı, bu sarsıntının tesirlerinin bugünlerde bile atlatılamadığı inkâr edilemez. Nitekim üç gün önce Gezi Parkı Davası’nın görüldüğü İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla beraber ortaya çıkan yüksek gerilimli tablo, siyaset ve ekonomi gibi psikolojik dengenin de henüz yerli yerine oturmadığına dair kuvvetli emareler gösteriyor.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 kişi hakkında iddianame hazırlandı ve 6. Duruşmada karar çıktı. 840 gündür (28 aydır) tutuklu bulunan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ve mahkeme salonunda hazır bulunan dokuz sanık hakkında tüm suçlardan beraat, firari yedi sanık hakkında da yakalama kararının kaldırılmasına hüküm verildi.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :

HABERE YORUM KAT