1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İçişleri'nden ırkçı-provokatör Ümit Özdağ'a sert cevap: Bir deliyi başımıza saldılar...
İçişleri'nden ırkçı-provokatör Ümit Özdağ'a sert cevap: Bir deliyi başımıza saldılar...

İçişleri'nden ırkçı-provokatör Ümit Özdağ'a sert cevap: Bir deliyi başımıza saldılar...

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Suriye'ye para gönderildiği yalanını ortaya atan Zafer Partisi Genel Başkanı ırkçı-provokatör Ümit Özdağ'a yönelik, "Bir deliyi başımıza saldılar. Uğraşıp duruyoruz. Hayırlısı Allah'tan." dedi.

08 Ağustos 2022 Pazartesi 13:43A+A-

Sık sık mültecilerle ilgili yaptığı yalan dolan çıkışlarla gündeme gelen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, yine ortaya saçma sapan bir iddia attı.

Özdağ, Ordu Valiliği'nin Suriye'ye 8 milyon TL aktardığını belirterek, "Valiliklere yazı yollanarak il bütçelerinden briket evler için kaynak aktarmaları istendi. Ordu Valiliği Ordu halkı için harcaması gereken 8 milyon TL'yi Suriye'ye aktardı. Seçimden önce bazı Suriyelileri şov amaçlı İdlib'e yollayıp orada besleyecekler" paylaşımı yaptı.

Söz konusu iddialar sonrasında Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Bu iddia tamamıyla gerçek dışı ve provokasyon amaçlıdır. Valiliğimizden gönderilen ne bir ödenek ne de il bütçesinden yapılan bir harcama söz konusudur. Hayırsever vatandaşların STK'lara yaptığı bağışlarla gerçekleşen projeye, 2020 yılında 35 briket yapımı için ilimizdeki STK'lar ve hayırsever iş insanlarımız toplam 210 bin TL bağış ile katkıda bulunmuştur" denildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da Özdağ'ın bu iddiaları üzerine açıklama yaptı. Ordu Valiliği'nin açıklamasını alıntılayan Çataklı, "Bir deliyi başımıza saldılar. Uğraşıp duruyoruz. Hayırlısı Allah'tan. Ümit Özdağ'ın bitmek bilmeyen, koskoca yeni yalanına Ordu Valiliğimizin cevabı" dedi.

Kaynak: Yeni Akit, Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT

2 Yorum