1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İC: "Cemal Maruf'un Halep'te Hiçbir Gücü ve Etkinliği Yok"
İC: "Cemal Maruf'un Halep'te Hiçbir Gücü ve Etkinliği Yok"

İC: "Cemal Maruf'un Halep'te Hiçbir Gücü ve Etkinliği Yok"

Suriye'de İslami Cephe'nin Halep saha komutanlarından İbrahim, Halep ve çevresinde, SDC Komutanı Cemal Maruf'a ait hiçbir birlik ve silahlı üyenin bulunmadığını söyledi.

20 Kasım 2014 Perşembe 03:29A+A-

Suriye'de İslami Cephe'nin Halep saha komutanlarından Salih Ebu İbrahim, Halep ve çevresinde, Suriye Devrimciler Cephesi (SDC) Komutanı Cemal Maruf'a ait hiçbir birlik ve silahlı üyenin bulunmadığını söyledi. 

Ebu İbrahim, "SDC Komutanı Maruf'un, 14 bin silahlı üyesiyle Halep bölgesinden çekildiği" yönünde basında çıkan haberlerin doğru olmadığı gibi bu şahsın kentte hiçbir üyesinin de bulunmadığını ifade etti.

"Halep'te Maruf'un hiçbir etkinliği yok" diyen Ebu İbrahim, "Maruf'un, Halep ve çevresinde hiçbir silahlı birliği ve üyesi yoktur. Daha doğrusu bu kadar silahlı üyesi dahi yoktur" dedi.

Halep ve çevresinde cephe hatlarında çatışmaların devam ettiğini kaydeden Ebu İbrahim, "Maruf nereden çekilirse çekilsin Halep'e bir etkisi olmayacak" diye konuştu.

"Halep'te hiçbir üyesi yok ki birliklerini çeksin"

İslami Cephe'nin Halep'teki batı saha komutanlarından Vasfi Ebu Ubeyde de  "Maruf'un Halep'te hiçbir üyesi yok ki birliklerini çeksin. Bir de çıkan haberlerden şunu öğrendik; Maruf ağır silahlarını Halep'ten çekmiş! Eğer elinde ağır silahlar olsa öncelikle Halep, Hama, Humus ve Şam'ın denetimini sağlardık" ifadesini kullandı. 

"Birilerinin, Maruf üzerinden basını iyi kullandığına" dikkati çeken Ebu Ubeyde, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve verilen bilgilerin de yanlış olduğunu söyledi.

İdlib'de Nusra Cephesi ile SDC militanları arasında, SDC'den ayrılan birliğin Nusra'dan yardım istemesi üzerine ay başında çatışmalar çıkmış, muhalif grupların arabuluculuğuyla taraflar arasında anlaşma sağlanmıştı.

Nusra Cephesi, SDC'nin saha komutanı Riyad Selum'u idam etti

Nusra Cephesi'nin İdlib bölgesinde SDC'nin komutanlarından Riyad Selum ile kardeşinin oğlunu idam ettiği bildirildi.

İdlib'teki yerel aktivistlerden Ebu İlyas el Zavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nusra Cephesi'nin İdlib'in Cebel el Zaviye bölgesindeki Bilyon köyünde, Suriye Devrimciler Cephesi'nin saha komutanlarından Riyad Selum ile kardeşinin oğlunu idam ettiğini söyledi. 

Riyad Selum'un bölgede "Ebu Hananu" adıyla bilindiğini ifade eden el Zavi, Nusra Cephesi'nin SDC'nin komutanını neden infaz ettiğiyle ilgili detaylı bilgi vermedi.

Komutanın idamı, bölgedeki muhalif kaynaklarca da doğrulandı.

 

HABERE YORUM KAT