1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MORO

  4. İbrahim: Meclis Üyeleri Temel Yasa'yı Onaylamalı
İbrahim: Meclis Üyeleri Temel Yasa'yı Onaylamalı

İbrahim: Meclis Üyeleri Temel Yasa'yı Onaylamalı

Filipinler'de hükümetle barış anlaşması imzalayarak silah bırakan Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin lideri İbrahim, "Meclis üyeleri, Temel Yasa'yı onaylamalı" dedi.

02 Aralık 2015 Çarşamba 23:39A+A-

Filipinler'de hükümetle barış anlaşması imzalayarak silah bırakan Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) Lideri Hacı Murad İbrahim, meclis üyelerine ülkenin güneyinde yaşayan Müslümanlara daha büyük bir özerklik verecek Bangsamoro Temel Yasası'nı onaylamaları çağrısında bulundu.

İbrahim, yaptığı açıklamada, MİKC'nin kendini barış sürecine adayan Devlet Başkanı Benigno Aquino'ya güvendiğini ifade etti ancak bazı meclis üyelerini Bangsamoro Temel Yasası'nın geçmesini engelledikleri gerekçesiyle eleştirdi.

Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi'ne katılmak için İstanbul'da bulunan İbrahim, Uluslararası Temas Grubu'nun üyesi olarak görüşmeleri kolaylaştıran Türkiye'nin süreçte önemli rol oynayan ülkeler arasında olduğunu kaydetti.

İbrahim, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı başta olmak üzere Türkiye'de faaliyet gösteren ve Bangsamoro bölgesinde insani yardım kampanyaları gibi projeler üstlenen sivil toplum örgütlerinin sürece desteklerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT