1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İbrahim Kalın’dan Kudüs Açıklaması: Endişe Verici
İbrahim Kalın’dan Kudüs Açıklaması: Endişe Verici

İbrahim Kalın’dan Kudüs Açıklaması: Endişe Verici

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıyacağına ilişkin iddiaların “son derece endişe verici” olduğunu söyledi.

05 Aralık 2017 Salı 12:08A+A-

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıyacağına ilişkin iddialara tepki gösterdi.

Kalın, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağına yönelik iddialara yönelik sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

“ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı haberleri, son derece endişe vericidir.” diyen Kalın, şunları dile getirdi:

“Bu, Kudüs’ün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve Bileşmiş Milletler (BM) kararlarına tamamen aykırıdır. Böyle bir adım, zaten kırılgan olan Orta Doğu barış sürecini ortadan kaldıracak ve yeni gerilim ve çatışmalara sebep olacaktır. ABD yönetiminin bu vahim hatayı yapmayacağını ümit ediyoruz. Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in statüsünün korunması hayati önemi haizdir.”

HABERE YORUM KAT