1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İbrahim Kalın: Kudüs Bizim Onurumuzdur
İbrahim Kalın: Kudüs Bizim Onurumuzdur

İbrahim Kalın: Kudüs Bizim Onurumuzdur

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim ortak davamızdır, dün Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi.

06 Aralık 2017 Çarşamba 14:07A+A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıma planına ilişkin, “Kudüs bizim onurumuzdur, Kudüs bizim ortak davamızdır, dün Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi.

AA’da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok hükümet ve devlet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanı ilk tepkimizi verdi. Kendisi bundan önce Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas başta olmak üzere Arap dünyasından birçok liderle, İslam dünyasından hükümet ve devlet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirdi. Bu sabah itibariyle Malezya, Tunus, İran, Katar, Suudi Arabistan, Pakistan, Endonezya devlet ve hükümet başkanlarıyla telefon görüşmeleri yaptı, yapmaya da devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Amerikan yönetiminin bu vahim hatadan derhal dönmesi gerektiğini söyleyen Kalın, “Tarihi, dini ve hukuki mülahazaların yanı sıra Kudüs’ün mevcut statüsünün muhafaza edilmesi ve İsrail’in mülkü gibi lanse edilmesinin hatasının, yanlışının, vahim hatasının önlenmesi konusunda ayrıca atılması gereken adımlar olduğu da bir hakikattir. Zaten şu anda kırılgan olan Orta Doğu barış sürecini adeta ortadan kaldıracaktır.” dedi.

Kalın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kudüs’ün statüsüne ve bölge barışına ilişkin hassasiyet arz eden bu gelişmeler karşısında İslam ülkeleri arasında ortak hareket etmeye ve koordinasyon sağlamaya dönük olarak Sayın Cumhurbaşkanı’mız, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı olağanüstü zirveye davet etmektedir. Önümüzdeki hafta, 13 Aralık Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi, İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ev sahipliğinde toplanacaktır.”

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail açıklamasına gösterilen tepkiye ilişkin olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız Filistin konusunda, diğer bütün konularda olduğu gibi hakikatleri söylemeye bugüne kadar nasıl devam ettiyse bundan sonra da devam edecektir. İsrailliler bundan ister rahatsız olsunlar ister mutlu olsunlar, bu bizi ilgilendirmez. Cumhurbaşkanı’mıza yönelik bu ifadeleri kullanmalarının sebebi de bu gerçekleri onlara hatırlatmalarıdır. İsrailli yetkililer hakikatleri ifade ettiği için Sayın Cumhurbaşkanı’mıza saldırmak yerine, kendilerinin yaptığı vahim hataları, işgal politikalarını, Filistinlilerin topraklarını çalma politikalarını, her gün Filistinlileri kendi topraklarında parya konumuna indirme gayretlerini sona erdirmenin yoluna baksınlar.” dedi.

HABERE YORUM KAT