1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İBB milletin acil sorunlarını Türkçe Kur'an tilaveti ile çözüme kavuşturuyor!
İBB milletin acil sorunlarını Türkçe Kur'an tilaveti ile çözüme kavuşturuyor!

İBB milletin acil sorunlarını Türkçe Kur'an tilaveti ile çözüme kavuşturuyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mevlana'nın 747'nci vefat yıl dönümü nedeniyle Şeb-i Arus programı düzenledi. Düzenlenen etkinlikte Kur'anı Kerim'in Türkçe okutulması tepki çekti. İBB Sözcüsünün tepkilere cevabı ise şaşırtıcı oldu.

23 Aralık 2020 Çarşamba 15:11A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mevlana'nın 747'nci vefat yıl dönümü nedeniyle Şeb-i Arus programı düzenlemişti. Düzenlenen etkinlikteki uygulamalar, tepkilere neden olmuştu. Kur'anı Kerim Türkçe okutulmuş, mevlevi geleneğinde bulunmadığı halde kadın-erkek bir arada sema gösterisi düzenlemişti.

Tarihçi Murat Bardakçı da bu durumu eleştiren bir yazı kaleme almıştı. Bardakçı şu ifadeleri kullanmıştı, "Bu durum, belediye başkanı'nın bağlı olduğu partinin, inkılapların sıkı şekilde tatbike çalışıldığı 1930'lara dönme hevesidir! Ezanın memleketin her yerinde, Kur'an'ın da seçmece camilerde Türkçe okutulduğu, yani ibadet dilinin Türkçe yapılmasına çalışıldığı günlerin hasreti...

Bu iş İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli her kimin marifeti ise o kişiye şimdi çok ama çok daha önemli bir vazife düşmektedir: İstiklal Mahkemeleri'ni yeniden kurup ibret-i alem için şöyle birkaç yüz kişiyi sallandırıvermek! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1930'ların hızlı inkılap günlerine dönebilmeyi ancak böyle sağlayabilir.''

Bardakçı ayrıca, ''İBB bütün kuralları yerle bir etti. Büyükşehir belediyesi, mevleviliğin yediyüz küsur senelik bütün kurallarını yerle bir etti. Naat ve ayin Türkçeleştirilmiş. semazenlerin ve "mutrıb" denen müzisyenlerin arasında kadınlar da vardı, yani meydanda kadın-erkek beraberdi ve üstüne üstlük Kur'an da Türkçe okundu! Besmele çekmeyi, "Allahuekber" yahut "La ilahe illallah" demeyi zül addedenler bu ibarelerin Türkçesini tercih ettiler.'' diyerek İBB'ye tepki göstermişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, HaberTürk yazarı Murat Bardakçı'nın Şeb-i Arus Töreni'ne ilişkin söylediği sözlerine yanıt olarak “milletin acil sorunlarına çözüm sunmaya çalıştıklarını ve gereksiz polemik oluşturulduğu” sözleriyle sahiplendi. 

 

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı,

"Kendine "Hoca" dedirten biri İBB’nin Şeb-i Arus törenine dil uzattı. Mevlana der ki; İnsan gözdür görüştür, gerisi ettir. İnsanın gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır.

Türkiye çok zor günlerden geçerken, milletimiz ekonomik kriz altında ezilirken, iş yerleri bir bir kapanırken bunu perdelemek adına gereksiz polemik yaratma çabası, çaresizliğin resmidir. Biz, milletin acil sorunlarını dert edinmeye, çözümler üretmeye devam edeceğiz.

Despotik, baskıcı, yasakçı ithamlarını da muhattabına aynen iade ediyoruz. Özlemini çektiğimiz günler de bu ülkenin birlik ve beraberlik içinde geleceğe umutla baktığı güzel günlerdir. Bunu başaracağız."

 

murat-ongun-ibb-sebiarus.png

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum