1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İ.Ü. Medeniyet Araştırmaları Kulübü Açıldı!
İ.Ü. Medeniyet Araştırmaları Kulübü Açıldı!

İ.Ü. Medeniyet Araştırmaları Kulübü Açıldı!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde öğrenim gören öğrencilerin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Medeniyet Araştırmaları Kulübü açıldı.

06 Aralık 2014 Cumartesi 10:36A+A-

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde öğrenim gören öğrencilerin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Medeniyet Araştırmaları Kulübü, Avrasya Enstitüsü’nde gerçekleştirilen programın ardından açıldı.

Ahmet Ağırakça’nın danışmanlığında açılan kulüp, geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen konferans aracılığıyla amacını ve faaliyet alanlarını üniversite arkadaşlarıyla paylaştı. Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın Mardin Artuklu Üniversitesi’ne rektör vekili olarak atanması sebebiyle iştirak edemediği program; Arş. Gör. Mahmut Olgaç, kulüp kurucu üyelerinden Erkan Koka ve Esra Bembeyaz’ın sunumuyla gerçekleşti.

Medeniyet kavramının muhteva olarak geniş bir alana tekabül ettiğini belirten Olgaç; medeniyetle alakalı kısa bir perspektif sundu. Ardından vahyin nazil olduğu ilk zamanlardan günümüze kadar gelen süreçte İslam’ın yayıldığı coğrafyalar ve toplumlar üzerinde nasıl bir medeniyet algısı oluşturduğunu anlatan Olgaç, Mehmet Akif’in Batı medeniyetine yönelik yaklaşımını incelemeyi de ihmal etmedi.

Medeniyet Araştırmaları Kulübü kurucu üyelerinden Erkan Koka, kulübün amaçlarını aktardığı konuşmasında, selamı yayma düsturu ile hareket eden bir medeniyetin mensubu olarak birbirimizi tanımak ve dostluk kurmak için kulübün bir zemin teşkil edeceğine inandığını belirtti. Akabinde “aranızda selamı yayın” ve “birbirinizi gerçekten sevin ki cenneti hak edesiniz” düsturuyla hareket ettiklerini vurguladı. Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Esra Bembeyaz, yalnızca entelektüel ve akademik kaygı ile hareket etmediklerini, insani çabanın da kulübün diğer bir yönü olduğunu, tanışmak ve dostluk kurmak istediklerine dikkat çekti. Ardından, Aliya’nın özgürlük mücadelesini siyaseten verirken söylediği ‘okumak özgürleştirir’ bahsi üzerine de çokça düşünmek gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Çalışmalarına yakın zamanda başlayacak olan Medeniyet Araştırmaları Kulübü, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğrenim gören tüm arkadaşlarını aralarında görmekten mutluluk duyacağını belirtti.

“Ey iman edenler, eğer siz Allah'a (Allah adına İslama ve müslümanlara) yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır.” Muhammed 7

Kulübün iletişim adresleri:

E-Mail: [email protected]
Facebook: facebook.com/medeniyetarastirmalarikulubu
Twitter: twitter.com/MedeniyetArs

HABERE YORUM KAT