1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Hz. Fatıma Konya'da İki Programla Anıldı
Hz. Fatıma Konyada İki Programla Anıldı

Hz. Fatıma Konya'da İki Programla Anıldı

Konya’da ve Seydişehir’de düzenlenen iki ayrı programda Hz. Fatıma Platformu tiyatro grubu “Peygamber Çiçeği Hz. Fatıma” adlı oyunu sahnelerken, Grup Yürüyüş konser verdi.

07 Şubat 2011 Pazartesi 14:59A+A-

Ribat FM'in 5 Şubat Cumartesi günü 13.30'da Konya'da Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlediği Hz. Fatıma'yı Anma programına yaklaşık 600 kişi katıldı.

Sineviyon gösteriminin ve Hz. Fatıma hakkında kısa bir açış konuşmasının yapıldığı programda Hz. Fatıma Platformu tiyatro grubu tarafından "Peygamber Çiçeği Hz. Fatıma" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Program Grup Yürüyüş konseriyle tamamlandı.

SEYDİŞEHİR'DE YOĞUN KATILIM

Konya Meram'daki programın ardından aynı gün akşam 19.30'da Seydişehir Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak ikinci program için Seydişehir'e geçildi.

Seydişehir Gönülbağı Yardımlaşma Derneği ve Ribat FM'in öncülüğünde, Seydişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda yine Hz. Fatıma Platformu tiyatro grubunun oyunu izleyicilere sunuldu. Programa soğuğa rağmen yaklaşık 1.300 kişi katıldı.

Çevre beldeler ve ilçelerden de çok sayıda kişinin iştirak ettiği programda  Hz. Fatıma Platformu Başkanı Yasemin Çoban, yaptığı konuşmada, Hz. Fatıma'nın örnek bir evlat, örnek bir kadın, örnek bir anne olduğunu belirtti. Hz. Fatıma'nın kadınların en önemlilerinden ve en asillerinden birisi olduğunu ifade eden Çoban, Hz. Fatıma'nın hayatının vahiy gelen evin içinde geçtiğini ifade etti.

"Peygamber Çiçeği Hz. Fatıma" adlı tiyatro oyununun öncesinde ve sonrasında iki kez sahneye çıkan Grup Yürüyüş, Mısır intifadasına ithaf ettiği eserlerle programa ayrı bir renk kattı. Grup Yürüyüş'ün son olarak söylediği "Özgürlük Türküsü" adlı marşa dinleyiciler coşkuyla eşlik etti.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT