1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler, Yemen’deki İhlallerini Sürdürüyor
Husiler, Yemen’deki İhlallerini Sürdürüyor

Husiler, Yemen’deki İhlallerini Sürdürüyor

Yemen ordusu 18 Aralık 2018 tarihinde yürürlüğe giren Hudeyde Anlaşması’ndan bu yana, darbeci Husi milislerin 30 Ocak 2019’a kadar 833 kez anlaşmayı ihlal ettiğini duyurdu.

02 Şubat 2019 Cumartesi 14:51A+A-

Yemen resmi ajansı SABA’nın haberine göre, raporlarda militanların sivilleri hedef alarak kamu ve özel tesisleri hedef almaya devam ettiği belirtildi ve yaşanan ihlallerde 56 kişinin öldüğü, 389 kişinin ise yaralandığını aktardı.

Anlaşmanın uygulanması kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in Riyad, Sana ve Hudeyde’ye ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Yemen hükümeti Griffiths’ten taraflarla koordinasyon halinde olarak uzlaşmayı sürdürmesini talep ederken, darbeci Husi milisleri ise anlaşmayı defalarca ihlal ederek ülkedeki ölümcül faaliyetlerine devam ediyor.

Öte yandan Griffiths’in İsveç Anlaşması’nın uygulanması meselesini görüşmek üzere gittiği Hudeyde’den Sana’ya döndüğü, BM Temsilcisinin Hudeyde’nin güçlenmesi ve siyasi istişarelerin yeniden başlatılması konusunda istişareler yürüttüğü ifade edildi.

Kaynak: Şarku'l Avsat

HABERE YORUM KAT