1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler Suudi Arabistan’a Yönelik Füze Saldırılarına Devam Ediyor
Husiler Suudi Arabistan’a Yönelik Füze Saldırılarına Devam Ediyor

Husiler Suudi Arabistan’a Yönelik Füze Saldırılarına Devam Ediyor

Husilerin sözcüsü Şeref Lokman, Suudi Arabistan’a yönelik füze saldırılarının sürdüğünü belirtti.

06 Nisan 2018 Cuma 10:54A+A-

Husilerin sözcüsü Şeref Lokman, Husilere ait haber ajansı SABA’da yer alan açıklamasında, “Füze saldırıları düşmanın deniz, hava ve kara gücü üzerindeki en etkili hedeflere yönelmiştir. Suudi Arabistan’a yönelik bu saldırılar devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

AA’da yer alan habere göre, Şeref Lokman, saldırıların karşı tarafı hazırlıksız yakalayacak şekilde ve bir plan çerçevesinde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan yönetiminden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Son dönemde Suudi Arabistan’a yönelik füze saldırılarını yoğunlaştıran Husiler, aralarında başkent Riyad’ın da bulunduğu pek çok kente 10 füze attıklarını duyurmuştu.

Suudi Arabistan yönetimi, geçen çarşamba günü Yemen’deki Husiler tarafından Suudi Arabistan’ın sınır kenti Cazan’a atılan balistik füzenin hava savunma sistemlerince imha edildiğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan 26 Mart’ta da Riyad’a fırlatılan balistik füzelerin havada imha edildiğini ancak bazı parçalarının Mısır uyruklu kişilerin oturduğu bir eve düşmesi sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiğini, iki kişinin de yaralandığını bildirmişti.

HABERE YORUM KAT