1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler sağlık alanında 5 bin ihlal gerçekleştirdi
Husiler sağlık alanında 5 bin ihlal gerçekleştirdi

Husiler sağlık alanında 5 bin ihlal gerçekleştirdi

Yemen'deki İran destekli Husiler, son 4 yılda sağlık alanında 5 binin üzerinde ihlal gerçekleştirdi.

10 Ekim 2022 Pazartesi 20:14A+A-

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberinde, Yemen Hak ve Özgürlükler Ağı'nın konuya ilişkin hazırladığı, Ocak 2018-Mart 2022 tarihlerini kapsayan raporu paylaşıldı.

Husilerin sağlık kurumları ve çalışanlarına yönelik ihlallerinin ele alındığı rapora göre, 39'u doktor, 24'ü hemşire, 29'u ambulans şoförü 92 sağlık çalışanı öldürüldü.

Yine Husi saldırılarında, 52'si doktor, 49'u hemşire, 56'sı ambulans şoförü 157 kişinin yaralandığı aktarılan raporda, Husilerin sağlık çalışanlarına yönelik alıkoyma ve zorla kaybetme gibi ihlaller de gerçekleştirdiği, ihlallerin çoğunun, çalışanların sağlık kurumlarında görevlerini icra ettiği sırada yaşandığı kaydedildi.

Eczaneler de dahil sağlık alanında hizmet veren kurumların, kapatma, baskın, saldırıya uğrama, el koyma, yağmalama, patlatma ve ambulansların doğrudan hedef alınması şeklinde 2 bin 69 ihlale maruz kaldığı belirtilen açıklamada, Husilerin ambulansları amacının dışında, milisleri taşımak için kullandığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamaya göre, milislerin sağlık alanında gerçekleştirdiği toplam ihlal sayısı son 4 yılda 5 bin 119.

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

HABERE YORUM KAT