1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Husiler, buğday yüklü yüzlerce kamyonu alıkoydu
Husiler, buğday yüklü yüzlerce kamyonu alıkoydu

Husiler, buğday yüklü yüzlerce kamyonu alıkoydu

​​​​​​​Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin, buğday yüklü yüzlerce kamyonu Taiz'de alıkoyduğunu ve geçişine izin vermediğini belirtti.

01 Haziran 2023 Perşembe 20:05A+A-

Yemen Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Muammer el-İryani'nin konuyla ilgili yazılı açıklaması, Yemen resmi ajansı SABA'da yer aldı.

İryani, Husilerin Aden'den gönderilen buğday yüklü yüzlerce kamyonu Taiz'in girişinde alıkoyduğunu ve kamyonların kendi kontrollerindeki bölgelere geçişini engellediğini ifade etti.

Durumun, bölgede ticaret yapanları büyük zarara uğrattığını ve yerel piyasada un fiyatlarının artmasına neden olduğunu kaydeden İryani, Husilerin, un tedarikini kendi kontrolü altındaki bölgelerdeki halkı aç bırakma ve fakirleştirme politikasından ötürü engellediğini aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası topluma, Husilerin özel sektörde ekonomik felakete yol açabilecek ve insani sıkıntıları artıracak uygulamalarını kınama çağrısı yapan İryani, ürün giriş çıkışlarına uyguladığı kısıtlamaları kaldırması için Husilere ciddi baskı yapılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT