1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hurşit Tolon Yeniden Ergenekondan Tutuklandı
Hurşit Tolon Yeniden Ergenekondan Tutuklandı

Hurşit Tolon Yeniden Ergenekondan Tutuklandı

"2. Ergenekon Davası" kapsamında tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon tutuklandı.

10 Ocak 2012 Salı 10:15A+A-

Silivri'de görülen İkinci Ergenekon Davası'nda önemli gelişme.

Emekli komutanlar, eski rektörler ve milletvekillerinin silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamaktan yargılandığı İkinci Ergenekon Davası'nda, Eski 1'inci Ordu komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatları savunmalarını tamamladı.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Adli Tıp ve Gata'dan Hurşit Tolon'un sağlığı hakkında yazının ulaştığını bildirerek hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle Tolon'un tutuklanmasını istedi.

Hurşit Tolon ise hiçbir örgütün yöneticisi ya da üyesi olmadığını ileri sürerek, bugüne kadar duruşmalara katıldığı için tutuklanma talebine karşı çıktı.

Mahkeme, dosyaya eklenen yeni deliller, kuvvetli suç şüphesi ve delilleri karartma ihtimalini dikkate alarak, oybirliğiyle, Hurşit Tolon'un tutuklanmasına karar verdi. 

Böylece, 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nda tutuklu sanık sayısı 18'e yükselmiş oldu. 

Hurşit Tolon, silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle yargılanıyor.

"TURP GİBİYDİ"

Soruşturma aşamasında daha önce 7 ay tutuklu kalan Emekli Orgeneral Tolon, sağlık durumu dikkate alınarak 6 Şubat 2009 tarihinde tahliye edilmişti.

Ancak Tolon'un medyaya ve çeşitli fotoğraf karelerine yansıyan dans ederken, protestoda, kafelerde gezerkenki görüntüleri "turp gibi" yorumlarına yol açmıştı.

Ayrıca 2. Ergenekon davasının ilk tutuklularının sürekli GATA yoluyla sağlık durumlarını gerekçe gösterip tahliye sürecine girmeleri siyaset literatürüne “GATAKULLİ” kavramının kazandırılmasına neden olmuştu.

“ALLAH BELANIZI VERSİN!”

Bu arada, mahkemenin kararını açıklamasının ardından Hurşit Tolon'un eşi Ayla Tolon'un, “Allah belanı versin!” diye bağırması dikkat çekti.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT