1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hür Ordu Komutanı Ebu Hamza Konuştu!
Hür Ordu Komutanı Ebu Hamza Konuştu!

Hür Ordu Komutanı Ebu Hamza Konuştu!

Özgür Suriye ordusu Komutanlarından Ebu Hamza dünyaya yardım çağrısında bulundu.

10 Mart 2012 Cumartesi 14:59A+A-

"Direnişi Bırakırsak Rejim Kimseye Merhamet Etmez!"

Suriye'de katil Esed diktasına bğalı ordudan ayrılıp Özgür Suriye Ordusu'na katılan ve halkı koruma kararı alan komutanlardan biri olan Ebu Hamza NTV'ye konuştu. Suriye mevcut durumundan ve gelişmelerden bahseden Ebu Hamza dünyaya yardım çağrısında bulundu.

"Esed'e bağlı birliklerin yoğun saldırıları gerçekleştirdiğini fakat Özgür Suriye Ordusu'nun direnişine devam ettiğini" belirten Ebu Hamza "İdlip tamamen kuşatma altında ve top ateşine tutuluyor." ifadesini kullandı.

"Biz Esed'in ordusundan ayrıldığımız Özgür Suriye Ordusunu kurup halkı savunma kararı aldık ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Eğer direnişi bırakırsak Rejim hiç kimseye merhamet etmeyecektir! Bu sebeple yardım yapılmasa da bu direniş bitmeyecektir. Bize dünyada ya da komşularımızdan bir yardım gelmiyor. Kullandığımız silahlar basit ve kendi yaptıklarımız yahut çatışmalarda ele geçirdiklerimiz oluyor." diyerek direnişin durumunu özetleyen Hamza "Türkiye hükümeti başta Suriye halkını memnun eden açıklamalarda bulunurken şimdi bu tavrı zayıfladı. İkinci bir Hama'ya izin vermem diyen Türkiye Hükümeti'nden daha fazla destek bekliyoruz" dedi.

Haksöz Haber

NTV'nin konuyla alakalı haberi:

 

HABERE YORUM KAT