1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus Muhasara ve Yoğun Ateş Altında (VİDEO)
Humus Muhasara ve Yoğun Ateş Altında (VİDEO)

Humus Muhasara ve Yoğun Ateş Altında (VİDEO)

Suriye’de dün 5’i çocuk 64 kişi katledilirken Humus’a yönelik ağır bombardıman ve kuşatma devam ediyor.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 14:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yerel Koordinasyon Komiteleri dün (09.07.2013) Suriye genelinde Esed güçlerinin saldırısında ölenlerin sayısını 64 olarak verdi. LCC’nin verdiği bilgilere göre ölenler arasında 3 kadın, 5 de çocuk var.

LCC, Şam ve kırsalında 25, Halep’te 18, İdlib’de 6, Deyruz-Zor’da 5, Humus, Dera ve Hama’da 3’er, Kunaytra’da 1 kişinin katledildiğini duyurdu.

HUMUS YIKILIYOR!

Öte yandan Esed güçlerinin Hizbullah milisleriyle birlikte Humus’a yönelik ağır kuşatma ve saldırıları devam ediyor. Mücahidler muhasaraya rağmen saldırılara göğüs germeye çalışıyor.

Özellikle muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Halidiye, Kusur ve Bab-ı Siba bölgeleri yoğun ateş altında.

LCC, Esed güçlerinin Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Halidiye, Kusur ve Bab-ı Siba bölgelerine roket ve havan topuyla saldırdığını belirtti.

Halidiye banliyösündeki Halid Bin Velid Camii ile cami içerisindeki Hz. Halid Bin Velid'in türbesinin ağır hasar gördüğünü aktaran LCC, saldırılarda onlarca evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü, bazı evlerde ise yangın çıktığını duyurdu.

Güvenlik güçlerinin kuşatması altında olan Halidiye ve Kusur bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve mücahid gruplar ile Hizbullah milisleri arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını vurgulayan LCC, orduya ait savaş uçaklarının Humus'un Telbise ile Rasten ilçelerini bombaladığını ifade etti.

ÖSO'nun Humus'un Zara köyünde bulunan gaz şirketinin kontrolünü ele geçirdiğini dile getiren LCC, silahlı muhaliflerin köyde 4 zırhlı aracı imha ettiğini ve iki ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Bu arada Halidiye’deki çatışmalarda Humus direnişinin sembol ismi Abdulbasit Sarut’un kardeşinin de şehit düştüğü öğrenildi.

Bugün Humus:

***

Öte yandan Şam kırsalında bulunan Mirsaba da muhasara altında. Bölgeden yansıyan bir videoda çocuklar böyle görüntülendi:

HABERE YORUM KAT