1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Humeyni’nin Kızından Hamaney’e Mektup
Humeyni’nin Kızından Hamaney’e Mektup

Humeyni’nin Kızından Hamaney’e Mektup

İmam Humeyni’nin kızı Zehra Mustafavi'den Hamaney’e Refsancani uyarısı...

24 Mayıs 2013 Cuma 17:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

İmam Humeyni’nin kızı İran Rehberi Hamaney’e çağrıda bulunarak Muhafızlar Konseyi’nin Refsancani’nin cumhurbaşkanlığı adaylığını veto etmesi kararına müdahale etmesini talep etti.

Altısı doğrudan Hamaney tarafından atanan fakihlerden ve diğer altısı ise yine rehber tarafından dolaylı olarak atanan hukukçulardan oluşan 12 kişilik Muhafızlar Konseyi 21 Mayıs tarihinde verdiği kararla 8 adayın başvurusunu kabul ederken, Refsancani de dahil olmak üzere pek çok kişinin adaylık başvurusunu ise veto etmişti.

Muhafızlar Konseyi’nin sözcüsü Abbas Ali Hadhoda kararın açıklanmasından evvel verdiği beyanda konseyin günde sadece bir kaç saatten fazla çalışamayacak kapasitede isimleri onaylamasının mümkün olmadığını ifade ederek dolaylı biçimde Refsancani’nin yaşlılığına dikkat çekmişti. Oysa İran’ın Rehberi şu anda 73 yaşında, Muhafızlar Konseyi başkanı Ahmed Cenneti 87 ve diğer bir üye Muhammed Yazdi ise 81 yaşında.

Cemeran sitesinde yayınlanan Zehra Mustafavi Humeyni’nin mektubunda Refsancani’nin İmam tarafından kabul gören değerli bir isim olduğuna ve veto kararının halk arasında seçimlere ve sisteme güvensizlik oluşturacağına dikkat çekildi.

Mustafavi, Ayetullah Humeyni’nin 3 kızından biri ve İslam Cumhuriyeti Kadın Organizasyonunun genel sekreteri. Bu örgüt 1997 seçimlerinde Muhammed Hatemi’yi desteklemişti. 

 

HABERE YORUM KAT