1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hukukta Hukuksuzluk Bitmez
Hukukta Hukuksuzluk Bitmez

Hukukta Hukuksuzluk Bitmez

Anadolu Adliyesi'nde başörtülü avukata Danıştay kararına rağmen engel.

16 Nisan 2013 Salı 20:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün Anadolu Adliyesi 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başörtülü olarak duruşmaya katılmak isteyen avukat Kurbet Alim'e Danıştay Kararı'na rağmen izin vermeyen hakim Naciye Füsun Çağlar, AİHM'in yapmış olduğu içtihadların iç hukukun üstünde olduğunu savundu. Bununla da yetinmeyen hakim Çağlar, Alim'i 'türbanla duruşmaya girmek' suçundan geçtiğimiz günlerde başörtüsü yasağının bulunmadığını deklare eden Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'na şikayet etti.

Anayasa'nın 90. Maddesi uyarınca, milletler arası hukukun, iç hukuktan üstün olduğunu söyleyen hakim Çağlar, AİHM'in 2005 yılındaki içtihadlarını öne sürerek Danıştay kararını yok saydı ve yargılamanın durdurulmasına karar verdi. Ayrıca Alim'i başörtüsü sebebiyle Baro'ya şikayet eden Çağlar, avukatın müvekkilliğini yaptığı davacıya da tebligat çıkartılması suretiyle kendisine yeni bir avukat bulması tembihlendi.

Hukukçular Derneği ve hukukçuların olayla ilgili yarın (çarşamba) saat 11.00'da Anadolu Adliyesi önünde basın açıklaması yapacakları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT