1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hüdayi Vakfı’ndan Erdoğan iktidarına tebrik ve çağrı
Hüdayi Vakfı’ndan Erdoğan iktidarına tebrik ve çağrı

Hüdayi Vakfı’ndan Erdoğan iktidarına tebrik ve çağrı

Azîz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti ve aile, eğitim, kültür ve sanatla ilgili çağrılarda bulunduğu bir basın açıklaması yaptı.

03 Haziran 2023 Cumartesi 15:14A+A-

Azîz Mahmûd Hüdâyi Vakfı’nın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Aziz milletimiz 28 Mayıs 2023’te nihayete eren Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihini yapmış ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı önümüzdeki beş sene için bir kez daha başında görmek istediğini ifade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyor, önümüzdeki dönemin başta milletimiz olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.

Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı olacak yeni dönem hükümetimiz, iş dünyası ve sivil topluma ayrı ayrı büyük sorumluluklar yüklemektedir. Üzerimize düşen sorumlulukları müdrik bir sivil toplum kuruluşu olarak bütün dünyada mazlumların, mağdurların ve kimsesizlerin kimsesi olan Türkiyemizin bekası, ihyası ve dünya lideri olacak bir konuma erişmesi için aşağıdaki hususların dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.

• Milletimizin temeli ailedir. Şanlı mazimiz aile üzerine yükselmiştir. Hepimizi heyecanlandıran geleceğimizin teminatı da yine aile olacaktır. Küresel ifsad şebekesinin saldırılarını artırdığı bir dönemde hükümetimizin aile kurumunun korunmasına ilişkin bir yol haritasını hayata geçirmesi zaruri bir ihtiyaçtır. Sapkın akımlara ve değerlerimize düşman bir hayat tarzının ailemizi esir almaması için gerekli önlemler acilen hayata geçirilmeli, geniş katılımlı bir Aile Şurası düzenlenmeli ve duyarlı sivil toplum kesimlerinin talepleri dikkate alınmalıdır.

• Milli eğitim, milletin değerlerini temel alan, bizi millet yapan ve bu topraklarda konuşlandıran ideal ve gayeyi önceleyen bir sistematik ve içeriğe kavuşturulmalıdır. Çocuklarımız dijital dünyanın insafına bırakılmamalı, eğitim ve öğretim hayatımızı esir alan küresel abluka kırılmalı ve ithal dayatmalara son verilmelidir. Yerli ve milli bir şahsiyet ve karakter inşası en hayati gündemdir. Bunun için de zaruri şart olan öğretmen yetiştirilmesine ilişkin bir eylem planı hayata geçirilmelidir.

• Kültür ve sanat, yeni dönemin başlıca gündemlerinden birisi olmalıdır. Önceki dönemlerde bayındırlık ve imar hizmetlerine verilen önem yeni dönemde kültür ve sanat alanına hasredilmeli, köküne, değerlerine ve milletine yabancı bir kesimin kültürel iktidarına son verilmelidir. Değerlerimize dost bir kültür ve sanat damarının görsel, işitsel ve dijital dünyada hayat bulabilmesine imkan sağlanmalı, sapkın ve milletine yabancı içerik üreticilerinin faaliyetlerine göz yumulmamalıdır.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak yukarıdaki üç alana ilişkin vazifelerin ifası hususunda üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve öncülüğündeki kadrolara inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye Yüzyılı yeni dönemle başlayacak, milletimiz Allah’ın izniyle yeniden insanlığın umudu olarak layık olduğu mevkiye erişecektir.."

 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum