1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK'dan MİT TIR'larını Durduran 4 Savcıya Soruşturma
HSYK'dan MİT TIR'larını Durduran 4 Savcıya Soruşturma

HSYK'dan MİT TIR'larını Durduran 4 Savcıya Soruşturma

HSYK, MİT’e ait olduğu belirtilen TIR’ları durdurarak arama yapmak isteyen 4 savcı hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

25 Aralık 2014 Perşembe 10:15A+A-

1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde ve 19 Ocak 2014’te Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde MİT’e ait TIR’ların durdurulması emrini veren savcılarla ilgili HSYK önemli bir karara imza attı. Dönemin Adana savcıları Aziz Takçı ile Özcan Şişman, dönemin Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu ve Kırıkhan Savcısı Yunus Alkan hakkında HSYK 3. Dairesi tarafından başlatılan inceleme sona erdi.

MESLEKTEN İHRAÇLARI SÖZ KONUSU

HSYK 3. Dairesi, iki şehirde MİT TIR’larının durdurulmasında rol alan 4 savcı hakkında 18 Şubat’ta ‘usule aykırı işlemler’ gerekçesiyle inceleme izni vermişti. Bu iznin ardından görevlendirilen HSYK başmüfettişi, raporunu ağustos ayında tamamlayarak HSYK 3. Dairesi’ne sunmuştu. Müfettiş raporunda, 4 savcı hakkında soruşturma açılması ve söz konusu savcıların meslekten ihraç edilmesi istendi.

Raporda, “MİT TIR’larında usul ve yasaya aykırı arama yapmak, yapmaya teşebbüs etmek ya da sessiz kalmak veya görüntü ve numune aldırmak suretiyle devletin gizli sırlarını ifşa etme kastı ile hareket ederek mesleğin şeref ve onurunu bozan veya mesleğe olan saygı ve güveni gideren nitelikte eylemde bulundukları anlaşılmıştır” tespitinde bulunuldu.

Önceki HSYK 3. Dairesi, ağustos ayında sunulan müfettiş raporunu gündemine almadı. 27 Ekim’de göreve başlayan yeni HSYK 3. Dairesi, dosyayı raftan indirdi. Müfettişlerin 4 savcı hakkında hazırladığı raporu inceleyen HSYK 3. Dairesi, önceki gün 4 savcı hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Savcılarla ilgili soruşturmayı HSYK 2. Dairesi yürütecek. Soruşturma sonunda 4 savcı hakkında kınama, yer değiştirme ya da meslekten ihraç gibi disiplin cezaları verilmesi gündeme gelecek.

 

HABERE YORUM KAT