1. HABERLER

  2. HABER

  3. HSYK, ‘Dede’lerden İmamlara Geçecek
HSYK, ‘Dede’lerden İmamlara Geçecek

HSYK, ‘Dede’lerden İmamlara Geçecek

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun’un karşılıksız bıraktığı “5’i bir arada” sorusuna cevap, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’ten geldi. “Hayır”cı Genç, HSYK’nın ‘Dede’lerden imamlara geçeceğini, hükümetin bunu amaçladığını

02 Eylül 2010 Perşembe 00:18A+A-

Önceki gün düzenlediği basın toplantısında Ertosun'a Başbakan Erdoğan'ın "Dedeler talimatıyla yargıya atama dönemi bitiyor" şeklindeki sözlerini hatırlatarak "HSYK'da mezhepsel bir dayanışma olduğu, bugün Adalet Bakanı ile Müsteşar haricindeki 5 üyenin de aynı mezhepten olduğu yönünde iddialar var. Bu doğru mu? Doğru ise bu bir tesadüf mü? Bu doğru veya tesadüfse bile 'dayanışma' yorumlarının yapılması gayet doğal değil mi?" diye sormuştuk. Ertosun bu soruyu "Ben bu sorunuza cevap vermeyeceğim. Aynı şekilde hiçbir arkadaşımın da bu soruya başka türlü cevap vereceğini düşünmüyorum. Anayasamıza göre kimse din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz" diyerek geçiştirmişti. Ertosun'un bu şekilde geçiştirdiği "5'i bir arada" konusu daha önce de çok defa gündeme geldi. Diğer 4 üyeden de bugüne kadar tıpkı Ertosun gibi herhangi bir yalanlama gelmedi.

"HSYK DEDELERDEN İMAMLARA GEÇECEK"

Hemşehrisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık koltuğuna oturtulmasının ardından CHP'ye katılan Kamer Genç, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişiklik paketini eleştirirken de "HSYK dedelerden imamlara geçecek" yorumunda bulundu. Genç şöyle konuştu: "Başbakan 'Dedeler talimatıyla yargıya atama dönemi bitiyor' diyor ya. Bu sözüyle şunu söylemiş oluyor aslında, 'Artık dedeler talimatıyla değil, imamlar talimatıyla atama yapılacak..' Bunu demiş oluyor, artık imamlar atama yapacak. Yani HSYK Dedelerden imamlara geçecek."

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

Bu sözleri üzerine Kamer Genç'e "Eğer sizin dediğiniz gibi ise, halkın büyük bir bölümü bu geçişi destekleyecektir. Bu duruma ne diyorsunuz?" diye sorduk. CHP'li Genç "Yani Başbakan Erdoğan, HSYK'da tek bir Aleviye bile müsamaha göstermiyor. Diğer kurumlarda da böyle. Bunu demek istedim" şeklinde konuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum