1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hrant Dink Davasında Yeni Gelişme
Hrant Dink Davasında Yeni Gelişme

Hrant Dink Davasında Yeni Gelişme

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak ortaya çıkan yeni bir gizli tanık çarpıcı iddialarda bulunuyor.

14 Şubat 2013 Perşembe 12:39A+A-

Tanığın anlattıklarına göre Dink cinayetinde Erhan Tuncel de aktif olarak rol almış.

Gazeteci Hrant Dink'i öldürmek suçundan ceza alan Ogün Samast'ın örgüt suçundan yargılandığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen mektubun ayrıntılarına ulaşıldı. Mektubu gönderen ve gizli tanık olmak istediğini belirten kişinin, Cezaevinde tutuklu bulunan eski bir JİTEM'ci olduğu öğrenildi. İhbar mektubunda tanık, cinayet öncesi yapılan planlarla ilgili çok sayıda bilgisi olduğunu öne sürüyor. Tanık, ayrıca olay öncesi ve sonrasıyla ilgili, çeşitli asker ve rütbelilerle ilgili yapmış olduğu telefon görüşmeleri ve bunlara ilişkin delillerin olduğunu vurguluyor. Zaman'ın haberine göre elinde cinayete ilişkin deliller içeren CD ve DVD'leri de teslim edeceğini anlatıyor.

'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklandığını yazan tanık, içinde bulunduğu örgütün talimatıyla suç işlediğini, talimat aldığı kişilerin kendisini birkaç yıl içerisinde çıkacakları vaat ettiklerini belirtiyor. Ancak verilen sözlerin tutulmadığını bildiriyor. Bu sebeple mektubu yazdığını dile getiren gizli tanık, "Sonumun Mustafa Duyar gibi olmasını istemiyorum. Can güvenliğimin sağlanmasını istiyorum." diyor. Bu şartların sağlanması durumunda, isim, tanık ve birtakım kanıtlar sunarak söylediklerini ispat edeceğini ifade ediyor. Bununla birlikte, tanığın kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin korunması için tedbirler alındığı öğrenildi. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, tanığın koruma altına alınması için gerekli yazıları yazdı. Mektup, gereğinin yapılması için Dink soruşturmasını yürüten TMK 10. maddeyle yetkili Savcı Muammer Akkaş'a da gönderildi.

Erhan Tuncel'i iyi tanıdığını vurgulayan gizli tanık, cinayet öncesiyle ilgili çeşitli bilgiler veriyor. Tuncel ile Trabzon'da görüştüklerini anlatan tanık, cinayet öncesi keşif yaptıklarını ileri sürüyor. Dink'i öldürme planını Tuncel ile birlikte hazırladıklarını aktaran tanık, cinayet için İstanbul'a geldiklerini ve keşif çalışmaları yaptıklarını iddia ediyor.

 

HABERE YORUM KAT