1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hollandalı Papaz Humus’ta Katledildi!
Hollandalı Papaz Humus’ta Katledildi!

Hollandalı Papaz Humus’ta Katledildi!

50 yıldır Suriye’de yaşayan ve kuşatmaya rağmen Humus’u terk etmeyen 75 yaşındaki Hollandalı papaz Francis Van der Lugt Pazartesi günü maskeli bir suikastçi tarafından katledildi.

09 Nisan 2014 Çarşamba 16:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Humus’un Bustan el-Divan mahallesinde görev yaptığı manastırda katledilen Van der Lugt aynı günün akşamı manastırın bahçesinde gömüldü.

Manastırda 24 Hıristiyan ile birlikte kalan Van der Lugt dünyanın dikkatini Humus’ta sürmekte olan ablukaya çekmek için çalışıyordu.

Muhalifler papaz Lugt’un öldürülmesinden ötürü büyük üzüntü duyduklarını açıklarken, Skype aracılığıyla konuşan Beibars Tilawi “Bizimle yaşıyor, bizimle yiyip içiyordu. Kuşatmanın ağırlaştığı dönemlerde dahi bizi terk etmedi” dedi. Papaz Lugt ablukanın kaldırılması ve açlıktan ölme tehdidi altındaki insanlara bir şeyler ulaştırılabilmesi için yoğun gayret sarfetmekteydi.  

Suriye devlet ajansı bekleneceği üzere saldırıdan “muhalif”leri sorumlu tuttu. Muhaliflerin çatı örgütü Koalisyon’un sözcüsü ise bu cinayetin rejim tarafından işlendiğinden hiç bir kuşkuları olmadığını açıkladı.

Humus’ta şu anda ne kadar Hıristiyan’ın yaşadığı bilinmemekle beraber, yaklaşık 200 ailenin kaldığı tahmin ediliyor.

25 Ocak’ta Facebook sayfasına yazdığı notta “Açlık bizi öldürüyor! İnsanlar çaresizlik içinde ‘sokaklarda ölüyoruz, yiyecek istiyoruz’ diye bağırıyorlar. İnsanlar vahşi doğada gezinen vahşi yaratıklara döndü” şeklinde yazmıştı.

 

HABERE YORUM KAT