1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hol Kampı’nda faili meçhul cinayetler artıyor
Hol Kampı’nda faili meçhul cinayetler artıyor

Hol Kampı’nda faili meçhul cinayetler artıyor

Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan ve YPG/PKK kontrolünde bulunan Hol Kampı’nda, faili meçhul cinayet rakamlarının arttığı tespit edildi.

23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan on binlerce Irak uyruklu, kendilerine yönelik şiddet ve bölgesel riskler nedeniyle Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan Hol Kampı’nda ikamet ediyor ancak burada da öldürülüyorlar.

Çoğu kadının, başlarına kurşun sıkılmış ve yaralanmış halde bulunduğu kampta, kimilerinin kafaları kesiliyor. ABD destekli YPG/PKK kontrolünde bulunan kampta çocukların, örgütün milislerince öldürüldüğü tespit edilmişti.

Nisan ayında kampta altısı Irak uyruklu en az dokuz kişi öldürüldü; bu sayının bir önceki aya göre iki katına çıktığı ifade edildi.

9 Mayıs'ta, “ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), örgütlerin, çeşitli ülkelerde topladığı fonların bir kısmını çocukları kamplardan kaçırmak için kullandığını ve onları “potansiyel askerler olarak yabancı savaşçılara” teslim ettiğini aktarmıştı.

El-Hol kampında şu anda yaklaşık 10.000'i Iraklı olmak üzere 57.000 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Kürt liderliğindeki ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), 2019'un başlarında Deyrizor vilayetinin doğu kesimini IŞİD'in elindeki son kentsel alan olarak, ele geçirmişti.

 

Kaynak: Al Monitor

HABERE YORUM KAT

1 Yorum