1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Hizbullah'tan İsrail İtirafı
Hizbullah'tan İsrail İtirafı

Hizbullah'tan İsrail İtirafı

Lübnan'daki Şii Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, üst düzey üyelerinden birinin İsrail casusu olduğunu kabul ettiğini doğruladı.

16 Ocak 2015 Cuma 09:05A+A-

Ülkesinde yayın yapan El Meyadin Televizyonu'na konuşan Nasrallah, beş ay önce tutuklanan ve sorgulanan bu kişinin, Hizbullah'ın "hassas" güvenlik birimlerinden birinde çalıştığını söyledi.

Nasrallah "Biz bunu çok tehlikeli bir şey olarak değerlendiriyoruz ve son derece hasas bir şekilde hareket ediyoruz" dedi.

Hizbullah lideri, sorgulanan kişinin adını açıklamadı.

Lübnan medyasında ise İsrail casusu olmakla suçlanan kişinin Muhammed Şavraba olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

'İki suikastte rol oynadı'

Hizbullah içindeki İsrail casusunun, hareketin liderlerinden en az ikisinin (İmam Muğniye ve Hasan El Lakis) öldürülmelerinde rolü olduğu söyleniyordu.

Şii hareketin en üst düzey komutanı İmam Muğniye 2008'de Suriye'nin başkenti Şam'da aracına yerleştirilen bombanın patlaması, üst düzey komutanlarından Hasan El Lakis de 2012'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Nasrallah ise medyadaki bazı haberlerin "abartılı" olduğunu, direnişin askeri yapısına sızılamadığını söyledi.

Ancak İsrail istihbaratının içine sızdığının ortaya çıkmasının, özellikle de Suriyeli direnişçilere karşı da Esed'in yanında savaştığı bir dönemde Hizbullah'ın prestijine darbe indirdiği yorumları yapılıyor.

STAR

HABERE YORUM KAT