1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbullah'ın Zebadani Komutanı ve 19 Militan Öldürüldü
Hizbullah'ın Zebadani Komutanı ve 19 Militan Öldürüldü

Hizbullah'ın Zebadani Komutanı ve 19 Militan Öldürüldü

Temmuz ayından bu yana çatışmaların sıcaklığını koruduğu Lübnan sınırına yakın Zebadani kentinde, rejim ve Hizbullah güçleri ağır zayiat verdi.

08 Eylül 2015 Salı 22:14A+A-

Suriyeli muhaliflerin kalesi konumunda olan ve her iki taraf için stratejik konumda bulunan Zebadani, rejim güçleri tarafından varil ve ağır top atışıyla bombalanmasına rağmen Hizbullah ve rejim güçleri muhalifler karşısında ciddi kayıplar veriyor.

Lübnan Şii Hizbullah'ına yakın South Lebanon sitesinde yer alan bir haberde, Esed rejimi saflarında savaşan Lübnan Hizbullah'ının Şam Zebadani komutanı Mehdi Hasan Murtaza Sablini ve 4 militanın muhalifler tarafından düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

Öte yandan muhaliflere yakın Orient Tv sitesi ise, bugün muhaliflerin Darb Al Sham bölgesinde bulunan Hizbullah güçlerine yönelik düzenlenen bir operasyonda 14 Hizbullah militanını öldürdüğünü belirtti.

Temmuz ayından beri Zebadani'ye ağır hava saldırısı düzenleyen Esed ve destekçi güç Hizbullah'ın buna rağmen Zebadani'de büyük oranda kayıp verdiği açıklandı.

Islah Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum