1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbullah Zebadani'de Kan Kaybediyor
Hizbullah Zebadani'de Kan Kaybediyor

Hizbullah Zebadani'de Kan Kaybediyor

Muhaliflerin Lübnan sınırına yakın son kalesi Zebadani, rejim ve Hizbullah güçleri tarafından varil ve ağır top atışıyla bombalanmasına rağmen Hizbullah ve rejim güçleri muhalifler karşısında ciddi kayıplar veriyor.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 03:40A+A-

Yaklaşık 2 haftadır Zebadani'ye yoğun hava saldırısında bulunan Esed ve destekçi güç olan Hizbullah militanları muhaliflere yönelik hava ve kara saldırılarını arttırmasına rağmen Zebadani'de büyük oranda kayıp vermeyi sürdürüyor. 

İki taraf için de stratejik öneme sahip bölge Şam'ın kuzeybatısında, başkenti Lübnan'a bağlayan karayolunun 45'inci kilometresinde yer alıyor.

Hizbullah çeşit çeşit silahlarla bölgede bulunmasına rağmen muhalifler karşısında tutunamıyor.

Zebadani yaklaşık 2 haftadır Esed ordu güçleri ve destekçi Şii Hizbullah militanlarınca ağır saldırı altında tutuluyor.

 Bölgeye düzenlenen saldırılar sonucu en az 1.010 varil bombasının kullanıldığı açıklanırken kent % 90 oranında tahrip edilmiş durumda.

Öte yandan Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarından Zebadani'ye bir ay içerisinde yaklaşık bin 10 varil, 800 vakum bombası attığı belirtildi.

Suriye Medya Konseyi'nden yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın kuzeybatısında Lübnan sınırında yer alan ve stratejik konumda bulunan Zebadani ilçesine bir aydan bu yana varil ve vakum bombasıyla saldırdığı belirtildi.

İlçe ve çevresinde silahlı muhalif gruplarla Hizbullah destekli rejim güçleri arasında zaman zaman yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, "Muhalif birlikler Zebadani ilçesi ve çevresinde bir aydan bu yana 200 Hizbullah teröristini öldürdü. İlçede en son Hizbullah'ın üst düzey saha komutanlarından Hüseyin Ratib Mehran ölü ele geçirildi" ifadelerine yer verildi.

Bu hafta içinde Zebadani'de muhaliflerce öldürülen ve aralarında önemli komutanların da bulunduğu paralı Hizbullah ve İran militanları:

hizbullah-militanlari-zabadani.jpg
Kaynak: Islahhaber

 

HABERE YORUM KAT