1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbullah Militanları Handerat'tan Böyle Kaçmış!
Hizbullah Militanları Handerat'tan Böyle Kaçmış!

Hizbullah Militanları Handerat'tan Böyle Kaçmış!

Bugün yayınlanan bir videoda esir alınan milisin Hizbullah komutanlarının kendilerini bırakıp kaçtığını söylemesi gündeme oturdu.

19 Şubat 2015 Perşembe 19:06A+A-

Önceki gün Halep'e geniş çaplı bir saldırı düzenleyen Şii milisler, Lübnan merkezli Hizbullah tarafından yönetilen saldırı sonucu Handerat yakınlarındaki üç köyü ele geçirmiş ve Halep'e kuzeyden ulaşan Kastillo geçidini tamamen kapatmaya yaklaşmıştı. Ancak Ratyan köyünde sıkışan Şii milislerden yaklaşık 200'ü öldürülmüş ve 100'e yakın milis de muhalif savaşçılar tarafından esir alınmıştı.

Çatışmalar ilgili detaylar sosyal medya üzerinden paylaşılırken bugün çok konuşulacak bir video yayınlandı. Suriye'den yayın yapan Orient News tarafından yayınlanan videoda yaralı olarak ele geçirilen Şii milisler görülürken Suriyeli muhalifler tarafından tedavi edilen yaralılara çatışmalarla ilgili sorular soruluyor.

Suriyeli olduklarını söyleyen milisler Nubbul ve Zehra bölgelerinden geldiklerini belirtirken muhalif savaşçı yaralı milislere, "Sizinle birlikte Hizbullah'tan kaç subay vardı? Neredeler?" sorusunu yöneltiyor. "İki subay vardı ama bizi bırakıp kaçtılar." şeklinde cevap veren milislerin Halep'te muhaliflere ait hastanelerde tedavi altında olduğu öğrenildi.

Halep'te Kastillo geçidine düzenlenen saldırıya 400 Şii milis katılmış, saldırı sonrası az sayıda Şii milis eski mevzilerine çekilebilmiş büyük kısmı ölü ya da yaralı olarak muhaliflerin eline geçmişti.


Kaynak: TimeTürk

HABERE YORUM KAT

1 Yorum