1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hizbullah Davasında 8 Kişiye Müebbet
Hizbullah Davasında 8 Kişiye Müebbet

Hizbullah Davasında 8 Kişiye Müebbet

Hizbullah davasında 12 yıl aradan sonra karar açıklandı.

18 Şubat 2012 Cumartesi 00:39A+A-

Aralarında Hacı İnan'ın da olduğu 8 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 1'i tutuklu 27 sanığın yargılandığı 12 yıllık davada karar açıklandı.

Geçen yıl tahliye edilen Hacı İnan ile 3 aranan kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın açıklanmasından hemen önce Abdülsettar Yıldızbakan Mersin'in Tarsus ilçesinde yakalandı. Yıldızbakan cezaevine gönderildi. (NTV)

KENAN KIRAN'ın Haberi:

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Hizbullah davasında yargılanan Hacı İnanEmin EkiciAbdulsettar YıldızbakanBurhan Ekinekerİlyas Kutulmanİbrahim EvliyaoğluMehmet Bayram Eren ve Sabahattin Alkan’ın, “Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası” ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme; söz konusu sanıkların Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın tamamını veya bir kısmını ortadan kaldırmaya kalkışma eylemlerinin sabit olduğu, eylemlerine uyan ve lehlerine olan 765 sayılı TCK’nun 5218 Sayılı Yasa ile değişik 146/1. maddesi gereğince “Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası” ile ayrı ayrı cezalandırılmasına hükmetti.

“SANIKLARIN CEZASININ ÖLÜNCEYE KADAR SÜRDÜRÜLMESİ…”

Kararda; sanıkların katıldıkları eylemlerin nitelik ve yoğunluğu, adam öldürme eylemlerinin ortaya çıkan ve telafi edilemez ağır sonucu dikkate alınarak sanıklar hakkında TCK’nun 59.maddesinin uygulanmasına takdiren yer olmadığına, 3713 sayılı yasanın 17/4. maddesi gereğince sanıkların cezasının ölünceye kadar sürdürülmesi istendi.

Kararda; sanıklar hakkında 765 sayılı TCK’nun 31 ve 33. maddelerinin uygulanmasına, gözetim ve tutuklulukta geçen günlerin 765 sayılı TCK’nun 40. maddesi gereğince verilen cezanın mahsubu istendi.

Mahkeme; sanık Mehmet Kanlıpıçak’ın 12 yıl 6 ay hapis cezası, sanıklar Mehmet Cemil ErezAbdussamed Geşgin,Ali AtımHüseyin Hilmi Hocalar ve Murat Kara’nın 10’ar yıl hapis cezası ile ayrı ayrı cezalandırıldı.

“BU KARAR HUKUKA AYKIRI”

Akit'e konuşan İlyas Kutulman'ın avukatı Selçuk Kar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını eleştirdi. Kar,“Bu karar hukuka aykırı… İlyas Kutulman'ın suç işlediğine yönelik olarak somut hiçbir olgu mevcut değil. Bu kararın, kamuoyunun tepkisini nazara alarak verilmiş olabileceğini düşünüyorum. Kararı temyiz edileceğiz” dedi.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR…

İddianamede; 17 Ocak 2000 tarihinde Beykoz'daki villaya düzenlenen operasyonun ardından yakalanan sanıklardan Hacı İnan'ın, Hizbullah'ın askeri kanat, İlyas Kutulman'ın da İstanbul sorumlusu olduğu, Abdülsettar Yıldızbakan, Burhan Ekineker, Mehmet Bayram Eren ve Sebahattin Alkan'ın da askeri kanat içerisinde yer alarak birçok adam kaçırma ve sorgulayarak öldürme eylemlerine karıştıkları iddia ediliyor.

Bu 6 sanığın ''Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak'' suçundan TCK'nın 146/1. maddesi uyarınca idam cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Enver Kılıçarslan, Abdullah Beldek, Ahmet Kontuk, Salih Kişi ve Benan Kutulman'ın da ''Yasadışı örgüt üyesi olmak'' suçundan 15 ile 22.5'ar yıl ağır hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT

5 Yorum