1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Her An Her Şey Olabilir (mi?)
Her An Her Şey Olabilir (mi?)

Her An Her Şey Olabilir (mi?)

Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmeleri ele aldığı bugünkü yazısında Kenan Alpay, söz konusu gelişmelerin Türkiye’ye olabilecek etkilerinden bahsediyor ve Türkiye’nin hamasi söylemleri bir kenara bırakmasının daha faydalı olacağına dikkat çekiyor.

12 Haziran 2018 Salı 12:13A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ PKK’ya yönelik operasyonlara ilişkin yaptığı son değerlendirmede “Kandil operasyonu dâhil bölgede her an her şey olabilir” şeklinde bir beyanat verdi. Zaten Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan da konuya dair yaptığı son konuşmalarında “bataklığın büyüğünü kurutacağız” vurgularıyla Afrin’den daha ziyade Kuzey Irak’a, özellikle Kandil ve Sincar’a dönük askeri operasyonların önem ve önceliğini ifade ediyor.

Türkiye bir taraftan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleriyle gerilim dozu yüksek siyasal bir atmosferi yaşarken diğer taraftan Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelerin aleyhine sonuçlanmaması için tetikte duruyor. CHP ve İYİ Parti’den gelen “operasyon seçimleri etkilemeye yönelik bir kampanya mahiyetinde davulla zurnayla gündeme taşınıyor” mealindeki eleştirileri şimdilik bir kenarda tutalım. Fakat meselenin seyrini hakkaniyetli bir biçimde değerlendirebilmek için iki kritik süreci muhakkak göz önünde tutmaya mecburuz: Bir, Irak’ta özellikle İran açısından epeyce sürprizlerle dolu sonuçlar doğuran seçimlerin sonuçlarını yok saymaya matuf bir dizi sabotaj faaliyetleri. İki, Rusya ve İsrail arasında geliştirilen diplomatik ve askeri ilişkilerin İran’ı Suriye’nin geleceğinden hızla uzaklaştırma, söküp kazıma yönündeki işaretler.

(…)

Yazının devamını okumak için tıklayın: Her An Her Şey Olabilir (mi?)