1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: “Direniş ve İnsan Yetiştirmek Stratejimizdir”
Heniyye: “Direniş ve İnsan Yetiştirmek Stratejimizdir”

Heniyye: “Direniş ve İnsan Yetiştirmek Stratejimizdir”

Yeni bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten Heniyye, "Toprakları kurtarmak ve Filistin insanını iman ve cihad üzere inşa etmek bizim stratejimizdir." dedi.

07 Haziran 2014 Cumartesi 16:41A+A-

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas’ın ister yönetimde olsun, ister hükümet dışında olsun takip ettiği stratejinin toprakları kurtarmak ve Filistin insanını iman ve cihad üzere inşa etmek olduğunu söyledi.

Hamas hareketinin “Özgürlük Meşaleleri” ismiyle başlattığı yaz kampının bugünkü açılışına katılan Hamas lideri Heniyye, Hamas hareketinin ister hükümette olsun ister olmasın her zaman Filistin topraklarının kurtarılması, mültecilerin geri dönmesi, esirlerin kurtarılması ve başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin kurulması için çalışacağını ifade etti.

Hamas hareketinin düzenlediği yaz kamplarına değinen Heniyye, bu çabaların Hamas’ın Filistin topraklarını kurtarmak ve mültecilerin dönmesini sağlamak için yeni nesilleri yetiştirme arzusunun bir sonucu olduğunu hatırlattı.

Hamas hareketi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilkokul beşten üniversiteye kadar bütün öğrenciler için Gazze’de yaz kampı düzenliyor. Kampa yaklaşık 70 bin öğrencinin iştirak etmesi bekleniyor.  

 

HABERE YORUM KAT