1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hendek Siyaseti Bölgeyi Felakete Sürüklüyor (Video)
Hendek Siyaseti Bölgeyi Felakete Sürüklüyor (Video)

Hendek Siyaseti Bölgeyi Felakete Sürüklüyor (Video)

Diyarbakır Özgür-Der Başkanı Murat Koç, Hilal TV’de yayımlanan Sözü Esirgemeden programında Bahadır Kurbanoğlu'nun konuğu oldu.

02 Aralık 2015 Çarşamba 13:21A+A-

Kürt sorunu ve bölgede yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Koç, Tahir Elçi'nin öldürülmesinde tek sebebin PKK olduğunu dile getirdi.

Murat Koç'un açıklamaları:

Hükûmet, Güneydoğu'daki dezanformasyonun önüne geçemiyor. AK parti kendi topuğuna sıkıyor. Diyarbakır nasıl Hakkâri'ye dönüştü sorusunu sorması gerekiyor.

Kürt sorunu etrafında örgüt ve devletin geçmişte yaptığı siyasetler ve AK Parti ile başlayan çözüm iradesi gibi konuları yazılan bir kitapta ele aldık. Öcalan Kürt kamuoyu üzerinde etkili bir insandır fakat PKK üzerinde ne kadar etkindir? Ben PKK'ya silah bıraktırırsam beni bitirirler, dedi.

“PKK ve Kürt Sorunu Ayrı Şeyler”

Kürt sorunu şu şekilde çözülecek. İnkâr ve asimilasyon politikası kalkacak, ırkçı her şeyden arındırılacak ve her vatandaşa eşit davranılacak. PKK ve Kürt sorunu ayrı görülmesi gerekirken bunu 30 yıldır ayırt edemedi devlet. Hükûmet her konuyu PKK ile konuşmaya başladı. 6-8 Ekim öncesinde olacakları söyledik. Barzani’ye, aşiretlere vs. herkese tehdit vardı.

Toplumun güvenliği sağlanmadan çözüm olmaz dedik. Ama devlet Dolmabahçe'ye kadar götürdü bu süreci.

“Hükûmet Bölgede Etkisiz Eleman Rolünde”

Diyarbakır'da 10 gün içinde 150 tane roket atılmış, bunlar nereden geldi? PKK'nın baskısı kalksa Kürtlerin duruşu değişecek. Tahir Elçi'nin ölmesinin tek sorumlusu ve sebebi vardır, o da PKK'dır. Bölgeyi yaşanmaz hâle getirdiler. Hükûmetin bu konuda ciddi bir zaafı var. Hükûmet bölgede bütün propaganda gücünü PKK'ya devretmiştir. Şu anda hükûmet bölgede etkisiz eleman rolünde.

“Çözüm Sürecinde Atalay ve Akdoğan Gibi Yanlış İsimler Vardı”

Çözüm sürecini AK Parti'nin yürütmesi büyük bir nimet. Ama yanlış isimler vardı. Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan gibi. Çünkü bunlar Öcalan ve PKK merkezli düşünüyorlardı. Bölgede sadece PKK varmış gibi sadece onlarla muhatap oldular.

“AK Parti Kürt Sorunuyla Alâkalı Yaptıklarını Halka Anlatamadı”

PKK'ya yapılan müdahale geciken bir müdahaledir. Çözüm süreci zor bir konu. Biz şunu söylüyoruz: Devlet Kürlerin haklarını versin. Yeni anayasada ne olacak bilmiyoruz. Anadilde eğitim anayasal bir problemdir. AK Parti Kürt sorunu ile yaptıklarını halka aktaramadı. Bu yapılanlar PKK'nın kazanımları olarak görülüyor. PKK'ya akıl verenler Erdoğan'ı şeytanlaştıramazsan bölgede siyaset yapamazsın dediler. PKK bölgede Erdoğan'ı şeytanlaştırdı. IŞİD faktörü de PKK'nın elini güçlendirdi tabî. AK Parti bu durumu izah etmeye bile kalkışmadı.

HDP Neden Düşüşe Geçti?

HDP'nin düşüşünün iki boyutu var. Hendek siyaseti halkı canından bezdirdi. Demokrasi görüntüsü veren HDP'nin perdesi kalktı. HDP, PKK'nın ta kendisidir. Bunu görenler de desteklerini geri çektiler. İnsanların yüzde doksanı Türkiye ile beraber yaşamak istiyor. PKK için tablo felakettir ama Kürt halkı için değildir.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum