1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hem suçlu hem güçlü!
Hem suçlu hem güçlü!

Hem suçlu hem güçlü!

Afganistan ile İran arasında mülteci krizi büyümeye devam ediyor!

12 Nisan 2022 Salı 12:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyaya düşen görüntüler sayesinde İran’da Afgan mültecilerin maruz kaldığı muamele tepkilere sebep olmuştu. Afganistan’da bu görüntüler sebebiyle İran aleyhine protestolar gerçekleştirildi.

“Afganlar insan değil midir?” yazılı pankartlarla yaşanan vahşeti protesto eden Afgan halkına İran’ın bir mesajı var! Önce İran'ın Kabil Büyükelçisi Bahadır Aminian konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sosyal medyada yer alan, İran'daki Afganistan vatandaşlarına yönelik şiddet uygulandığını gösteren görüntülerin "Afganistan ile İran'ın arasını açmak isteyen odaklar tarafından özel olarak hazırlandığını" öne sürdü.

Görüntülerin "komplo" olduğunu ifade eden Aminian, "Tahran ile Kabil arasındaki ilişkileri baltalamak isteyenler olduğunu" iddia etti.

Ardından sözü alan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Afganistan'da Taliban'ın yönetimi devralmasından sonra sığınmacı akışının arttığını öne sürerek, "Afganistan yönetiminin sorumlu davranması gerektiğini" ifade etti!

Özetle mültecilere insanlık dışı muamele de bulunan İran bir de utanmadan Taliban’a sorumluluk çağrısı yapıyor! Hem suçlu hem güçlü mantığının göstergesi olan sözlerin sahibi Hatibzade aynı zamanda görüntülerin “gerçek dışı” olduğunu da sözlerine eklemiş. Gerçek dışı görüntüler sebebiyle mi Taliban’a sorumluluk çağrısında bulunuyorsunuz?

İran bölgede gerçekleştirdiği işgal, katliam gibi suçların yanında mülteci meselesinde de hiçbir şekilde sorumluluk almıyor. Afgan mültecilerin konaklaması için gerekli şartları oluşturmayan İran, Türkiye’ye yönelik mülteci akınından da mesul olmasına rağmen başkalarını sorumluluk çağrısında bulunuyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT