1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hem İşkence Hem Hapis Hem Para Cezası
Hem İşkence Hem Hapis Hem Para Cezası

Hem İşkence Hem Hapis Hem Para Cezası

İşgalci Yahduilerin diri diri yaktığı Muhammed Ebu Hudayr'ın Amerikan vatandaşı kuzeni Tarık Ebu Hudayr da işgal güçlerince ağır bir şekilde darp edildi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 16:32A+A-

İşgalci İsrail yönetimi, Filistinli genç Tarık Ebu Hudayr'a Kudüs'ün Şufat beldesindeki evinden Beyt Hanina'ya 15 gün uzaklaştırma ve 9 gün ev hapsi cezası verdi.

Esir Kulübü avukatı Müfid El-Hac, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin Tarık Ebu Hudayr'ı 9 gün ev hapsi ve 3 bin şikel para cezası ile cezalandırdığını, üçüncü bir tarafın da 10 bin şikel kefalet ödemesine karar verdiğini söyledi.

Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılarak diri diri yakılan Filistinli Muhammed Ebu Hudayr'ın 15 yaşındaki Amerikan vatandaşı kuzeni Tarık Ebu Hudayr Kudüs'te ağır şekilde darp edildi. İşgal güçleri tarafından öldüresiye dövülen Filistinli genç hastaneye kaldırıldı.

Florida'dan tatil için Kudüs'e gelen Tarık Ebu Hudayr, amcasının oğlunun vahşi biçimde öldürülmesinin ardından çıkan olaylar sırasında gözaltına alındı. Filistinli insan hakları örgütleri, Tarık'ın işgal polisi tarafından dövüldüğünü bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tarık Hudayr'ın gözaltında ağır şekilde dövüldüğü haberlerinden aşırı derecede rahatsızız. Acil ve güvenilir bir soruşturma bekliyoruz" dedi.

tarikebuhudayr_filistinli-cocuk03.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum