1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP’yi kapatmak güvenlik ve itibar mı getirecek?
HDP’yi kapatmak güvenlik ve itibar mı getirecek?

HDP’yi kapatmak güvenlik ve itibar mı getirecek?

Parti kapatmalarının konuşulduğu şu günlerde Kenan Alpay, parti kapatmalarının olumlu ve olumsuz yanlarını köşe yazısında irdeledi.

15 Ocak 2021 Cuma 18:24A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılması yönündeki çağrılarını giderek yoğunlaştırıyor ve daha bir sertleştiriyor. Bahçeli ve milliyetçi hareketin doğal olarak PKK’ya müzahir siyasal Kürtçü söylem ve örgütlere karşı uzun yılları sari sert bir tutumu hatta varoluşsal bir karşıtlığı var. Bu karşıtlık taktik veya konjonktürel hesaplardan değil ideolojik ve siyasal stratejisinden temelleniyor. Ancak buna rağmen son iki üç ayda giderek tırmanan “HDP bir daha açılmamak üzere kapatılmalıdır” söylemlerinin sebep ve sonuçları üzerinde durmakta fayda hatta zaruret vardır.

Ne oldu veya ne oluyor da sanki HDP acilen kapatılmazsa ülke ve milletin bekası tehlikeye girecekmiş gibi feveran ediliyor, yargı ve siyaset topyekûn bir seferberliğe davet ediliyor? Mevcut şartlarda HDP ülke ve topluma yönelik nasıl ve hangi boyutta bir tehdit konsepti oluşturuyor acaba? Özellikle 15 Temmuz sonrası ve akabinde 31 Mart seçimlerinin ardından belediyelere kayyum atamalarıyla değil ittifak manasında yan yana gelmek yan yana gözükmek bile imkânsız hale gelmişken tamamen felç durumundaki HDP’nin kapatılması kimin hanesine kâr, kimin hanesine zarar yazacaktır?

 

Yazının devamı için bağlantıya tıklayınız...

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum