HDP, eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın Taksim-Kabe kıyaslaması, Diyanet’in ve din derslerinin kaldırılması söylemleri ve İslam karşıtı pankart skandallarından sonra şimdi de Suriye’de yüzbinlerce masum vatandaşı katleden Beşar Esed’in bayrağıyla birlikte ‘din dersi kaldırılsın’ eylemine katıldı.
HDP’nin İstanbul 1. Bölge 3. sıra adayı olan Erdal Ataş, Kadıköy'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri tarafından düzenlenen din dersine kaldırılsın eylemine katıldı.
HDP adayı Erdal Ataş'ın da katıldığı, 31 haftadır Kadıköy’de sürdürülen ‘din dersi kaldırılsın’ eyleminde Esed bayrağının açılması dikkat çekti.
VAN’DA SKANDAL AFİŞ ASILMIŞTI
HDP Van örgütü İpekyolu’nda açtığı seçim bürosunun bulunduğu sokağa “Yaşamın Yaratıcısı Kadınlarla Barajı Aşacağız” pankartını asmış, pankartta Kongreya Jinên Azad (KJA-Özgür Kadın Kongresi) imzası yer aldığı görülmüştü.
MARKSİST-ATEİST SÖYLEM
Bulduğu her fırsatta İslam düşmanlığını sergileyen HDP'nin İslam karşıtı pankartlarla Müslüman Kürt halkından oy istemesi ilginç bulunurken, son asılan pankartla da, Allah'ı inkâr ettiği açıkça görülmüştü.
Kaynak: Haber 10
